TIP DANA: Bolonja – Juventus: Nestvarna sezona za Bolonju!

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih par dana, a ovog puta smo za vas analizirali duel između Bolonje i Juventusa.
Početak susreta između dva tima koja ćemo naredne sezone gledati u Ligi šampiona je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Bolonja: Tijago Mota čini čuda na klupi Bolonje!

Pre svega, moramo konstatovati da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će Bolonja igrati ovako dobro ove sezone.
Mali broj ljudi zna da je Bolonja čak sedam puta osvajala italijansko prvenstvo, a na sve to moramo dodati i dva Kupa Italije, međutim, do svog poslednjeg trofeja ova simpatična ekipa je stigla još davne 1974. godine, i to u italijanskom Kupu nakon trijumfa nad Palermom.
Punih 50 godina su navijači ovog tima čekali na novi veliki uspeh svog omiljenog kluba, a to je plasman u Ligu šampiona.
Trenutno se izabranici Tijaga Mote koji radi zaista fantastičan posao na klupi ovog tima nalaze na fenomenalnom trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Juventus, ali i bod viška u odnosu na šestoplasiranu Atalantu, a kao što je dobro poznato od ove sezone će čak pet tima predstavljati Italiju u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Do pozicije koja vodi u Ligu šampiona ekipa Bolonje je stigla na najlepši mogući način pošto je u prošlom kolu ovaj tim bez većih problema savladao pomalo i favorizovani Napoli i to na stadionu “Diego Armando Maradona”, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Do sada su Motini puleni odigrali 36 mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbala i ostvarili čak osamnaest trijumfa, trinaest remija i samo pet poraza, što je verovatno i podatak koji nam najbolje pokazuje koliko dobro Bolonja igra ove sezone.
Na domaćem terenu je tim sa stadiona Renato Dal’ Ara odigrao osamnaest mečeva i ostvario dvanaest trijumfa, četiri remija i samo dva poraza, i na kolo pre kraja je ovaj tim uz Inter najbolja domaća ekipa u Seriji A.
Poslednji poraz u prvenstvu je najprijatnije iznenađenje šampionata doživelo još početkom marta na svom stadionu od novog šampiona Intera, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Inače, u prvom delu sezone su ove dve ekipe u Torinu odigrale jedan veoma zanimljiv meč na kome nije bilo pobednika, pošto je taj duel između Juventusa i Bolonje završen rezultatom 1:1.

Juventus: I pored svega, primarni cilj je obezbeđen!

Juve će ovu sezonu ako ni zbog čega drugog pamtiti zbog trofeja u italijanskom Kupu, pošto je ova ekipa u velikom finalu nedavno bila bolja od Atalante.
Taj duel je završen rezultatom 1:0, a jedini pogodak na meču postigao je Dušan Vlahović. Ipak, veoma zanimljivo je da je Masimilijano Alegri otpušten nakon tog duela, i još uvek nije poznato ko će ga zameniti na klupi Stare dame, a kao jedan od naslednika se pominje trener Bolonje Tijago Mota, za koga se otima nekoliko klubova na Apeninima, ali i u Premijer ligi.
Bilo kako bilo, Alegri se nije proslavio u svojoj povratničkoj misiiji u Juventusu i sigurno je da su svi dosta više očekivali od njega.
Poznato je naravno bilo da Stara dama nakon jako loših partija prošle sezone ovog puta nije nastupila u evropskim takmičenjima, mada nisu samo loše partije krive za to, pošto je zbog finansijskih problema klub iz Torina izbačen iz Evrope, a njegovo mesto je zanimljivo zauzela Fiorentina, koja je drugu godinu zaredom stigla do veliko finala Lige konferencija gde će Viola uskoro odmeriti snage protiv grčkog Olimpijakosa, i svakako da je tim iz Firence veliki favorit na tom duelu.
Na pet poslednjih susreta u Seriji A, Juventus je ostvario isto toliko remija, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu je da je Stara dama iz Torina odigrala meč bez pobednika protiv slabašne Salernitane na svom stadionu, kada je bilo 1:1, uz konstatacju dao je domaća ekipa do izjednačenja stigla u sudijskoj nadoknadi.
Ni pre toga se Bjankoneri nisu proslavili pošto je tim iz Torina odigrao meč bez pobednika i to na strani kod Rome kada je bilo 1:1.
Na dva meča pre kraja, Stara dama je trenutno stacionirana na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećpelasirana ekipa Bolonje, sa kojom će Juve u ovom kolu odmeriti snage i biće to lepa prilika da nekadašnji šampion Italije na kolo pre kraja obezbedi poziciju broj 3, uz napomenu da i treće i četvtrto meto donosi plasman u Ligu šampiona, a od nedavno i peto, što znači da je Juve već stigao do svog primanog cilja za ovu sezonu.
Za kraj, kada se radi o partijama na strani, do sada su Dušan Vlahović i drugari odigrali osamnaest mečeva na strani i ostvarili osam trijumfa, šest remija i četiri poraza, uz napomenu da je Juve poslednji trijumf na strani ostvario još sredinom januara u gostima kod Lećea kada je bilo 0:3.

Naš predlog

Pobednik ovog duela će najverovatnije sezonu završiti na trećem mestu na tabeli, pa je sigurno da je ulog veliki, mada treća pozicija ne donosi ništa što ne donosi recimo i peto mesto na tabeli, pošto će pet prvoplasiranih timova na kraju igrati u Ligi šampiona.
Smatramo da je Bolonja favorit na ovom duelu, i sigurno je da izabranici Tijaga Mote žele da se na najbolji mogući način oproste od svojih navijača, pa vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.60
.

Takođe, iz istog razloga vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X na domaćina koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42.

Za kraj, ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa je najbolje da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.64.

Izvor: TIP DANA: Bolonja – Juventus: Nestvarna sezona za Bolonju!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*