TIP DANA: Atalanta – Leverkuzen: Farmaceuti pred istorijom, Boginja može da im pomrsi konce!

U sredu nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a u centru pažnje će svakako biti finalni meč Liga Evrope u kom će snage odmeriti Atalanta i Leverkuzen.
Sigurno je da su na kraju ova dva tima i pokazala najviše u ovogodišnjem izdanju drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a ostaje da se vidi ko će na kraju do trofeja, ali i direktnog plasmana u Ligu šampiona, iako su zanimljivo i jedni i drugi kroz prvenstvo već obezbedili plasman u elitno takmičenje.
Početak finalnog susreta između italijanskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Atalanta: Jedno finale je već izgubljeno, koliko Boginja može u drugom?

Atalanta ove sezone igra na veoma visokom nivou, a to će kako sada stvari stoje rezultirati ponovnim plasmanom ove ekipe u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Bergama nalazi na petom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na šestoplasiranu Romu, a na sve to Boginja ima i meč manjka u odnosu na tim sa Olimpika, i sve to znači da je Atalanta ispunila svoj primarni cilj, pa ćemo tako ovu simpatičnu italijansku ekipu posle nekoliko godina pauze ponovo gledati u elitnom takmičenju.
Podsećamo vas da je ova ekipa u jednom trenutku stigla čak i nadomak plasmana u polufinale elitnog takmičenja, ali je italijanski predstavnik eliminisan u četvrtfinalu od PSŽ-a, iako je tim iz Bergama sve do finiša susreta imao prednost.
Bilo kako bilo, kada je to bilo najpotrebnije ove sezone, Atalanta je odigrala i svoje najbolje partije, pa je tako ovaj tim na pet poslednjih mečeva ostvario isto toliko trijumfa, od kojih se poslednji u nizu desio u prošlom kolu na gostovanju kod Lećea, kada je bilo 0:2.
Nažalost, Boginja je nedavno doživela poraz u finalu italijanskog Kupa i to od Juventusa, a taj meč je završen rezultatom 1:0, uz konstataciju da Stara dama u poslednje vreme igra veoma loše, međutim, presudilo je veće iskustvo u mečevima za trofej.
Najzad, izabranici Đanpjera Gasperinija su ove sezone predstavljali Italiju u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, i to na jedan zaista sjajan način.
Pre svega, ova ekipa je bez većih problema stigla do prvog mesta u grupi ispred Sportinga, a veoma zanimljivo je da su ova dva tima voljom žreba odmerila snage i u osmini finala. Nakon toga je usledio dvomeč protiv Liverpula, a prvi meč između ova dva tima koji je odigran na Enfildu će svi navijači Atalante pamtiti do kraja života, pošto je njihova omiljena ekipa slavila sa 0:3. Iako je u revanšu engleski predstavnik slavio sa 0:1, to naravno nije bilo dovoljno za plasman u polufinale, gde je otišla Atalanta, a tamo je ovaj tim bez većih problema eliminisao Marsej i tako došao do svog prvog evropskog finala.
Kada se radi o izostancima, Đanpjero Gasperini za ovaj duel neće moći da računa na De Rona i Kolašinca, dok je pod znakom pitanja Holm.

Leverkuzen: Trofej u Ligi Evrope bi bio šlag na tortu!

Malo je reči kojima bi se mogla opisati ova neverovatna Leverkuzena, ali pre svega, moramo krenuti od toga da su popularni Farmaceuti stigli do svoje prve šampionske titule u istoriji.
Sve to je odrađeno na jedan veoma ubedljiv način, pošto su izabranici Ćabija Alonsa koji radi neverovatan posao na klupi ovog tima na kraju imali čak sedamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Štutgart, ali i osamnaest bodova više od trećeplasiranog Bajerna, koji će sasvim sigurno ovu sezonu poželeti što pre da zaboravi.
Na sve to, Farmaceuti su elitni rang nemačkog fudbala završili bez poraza, pošto je ova ekipa na 34 odigrana susreta ostvarila 28 trijumfa i šest remija.
U poslednjem kolu je novi šampion Nemačke na svom stadionu bio bolji od Augsburga, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Ne zaboravimo da Leverkuzen ove sezone blista i u nemačkom Kupu, gde je ova ekipa bez većih problema stigla do velikog finala, a tamo je očekuje susret sa Kajzerslauternom, pa je sva prilika da je tim sa Baj Arene veliki favorit u tom meču.
Najzad, grupnu fazu Liga Evrope je nemački predstavnik završio sa maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, i već tada je Leverkuzen istakao kandidaturu za najviši mogući plasman.
Međutim, već u osmini finala je ova ekipa imala ozbiljnih problema u dvomeču protiv Karabaga, ali je na kraju Leverkuzen nekako uspeo da dođe do plasmana u četvrtfinale. Tamo je ova ekipa odmerila snage sa Vest Hemom, koji je u prvom duelu savladan sa 2:0, u revanšu je bilo 1:1, i to je naravno bilo dovoljno za plasman u polufinale, a tamo je Leverkuzen drugu godinu zaredom dočekala Roma koja je u tom delu sezone igrala na vrhunskom nivou.
Ipak, Farmaceuti su dobar deo posla odradili u prvom meču na Olimpiku, kada su slavili sa 0:2, ali je u revanšu Vučica pokazala zube, u jednom delu meča vodila sa dva gola razlike, ali je nemački predstavnik kao i bezbroj puta ove sezone uspeo da stigne prednost rivala, i na kraju je taj duel završen rezultatom 2:2, što je bilo dovoljno za plasman u finale Liga Evrope.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj finalni duel, Ćabi Alonso za razliku od svog kolege na klupi Atalante nema nikakvih kadrovskih problema, pošto su svi fudbaleri spremni za ovaj meč sa Atalantom.

Naš predlog

Iako se radi o finalnom duelu, pa je samim tim ulog ogroman, u velikoj meri smo ubeđeni da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, pošto i jedna i druga ekipa neguje napadački stil fudbala i mišljenja smo da je najrealnije da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.90.

Iza Leverkuzena je brutalno dobra sezona, međutim i Atalanta je imala šta da poruči ove sezone u Ligi Evrope, i ne smemo zaboraviti da je italijanski predstavnik na putu do finala eliminisao timove poput Liverpula, Sportinga i Marseja, pa deluje da je najmanje što puleni Đanpjera Gasperinija mogu da urade na ovom duelu, da ostanu neporaženi, zbog čega vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.91.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovo finale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa savetujemo da okušate sreću sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Izvor: TIP DANA: Atalanta – Leverkuzen: Farmaceuti pred istorijom, Boginja može da im pomrsi konce!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*