TIP DANA: Olimpijakos – Fiorentina: Dani grčke slave, mogu li fudbaleri Olija kao košarkaši Panatinaikosa?

U sredu je veoma siromašna ponuda za klađenje, međutim, ovaj dan nam donosi veliko finale trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja – Lige konferencija, u kom će snage odmeriti grčki Olimpijakos i italijanska Fiorentina.
Početak ovog duela je zakazan za 21h.

Olimpijakos: Nakon Fenera i Aston Vile, može li da padne i Fiorentina?

Olimpijakos se ove sezone nije proslavio u grčkom šampionatu, pošto je jedan od najtrofejnijih grčkih timova na kraju završio na trećem mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PAOK.
Kada je bilo najpotrebnije, Oli je odigrao nekoliko poprilično diskutabilnih mečeva, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih duela u šampionatu ostvarila samo dva trijumfa, uz dva remija, ali i jedan poraz.
Ipak, u poslednjem kolu je Olimpijakos u velikom derbiju remizirao na gostovanju kod Panatinaikosa, kada je bilo 2:2, pa je tako tim iz Pireja sačuvao tu treću poziciju.
Najavljivali su iz tabora crveno-belih titulu šampiona Grčke, međutim, to nije bio slučaj, ali u svakom slučaju će svi navijači nekadašnjeg šampiona dosta dugo pamtiti ovu sezonu, a tu pre svega mislimo na nastup ovog tima u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi konferencija.
Krenimo redom. Oli je nastupao prvo u Ligi Evrope, međutim, grčki predstavnik u konkurenciji Vest Hema, Frajburga i TSC-a, nije mogao više od trećeg mesta na tabeli, a poznato je da ono donosi nastavak takmičenja u Ligi konferencije.
U šesnaestini finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja ova ekipa je odmerila snage protiv Ferencvaroša, a mađarski predstavnik je eliminisan pošto je tim iz Pireja na oba meča slavio sa minimalnim rezultatom. U osmini finala je Oli naišao na Makabi iz Tel Aviva, koji je u prvom duelu u Pireju slavio sa 1:4, da bi Olimpijakos uzvratio na isti način u revanšu, a kasnije nakon produžetaka stigao do plasmana u četvrtfinale.
Tu se već učinilo da će evropska priča grčkog predstavnika za ovu sezonu biti završena, pošto je protivnik bio ove sezone odlični Fenerbahče, koji je u međuvremenu napravio strašan tim, ali su fudbaleri Olimpijakosa i tu prepreku uspeli da preskoče, ovog puta nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Nagrada je bila dvomeč sa Aston Vilom, koja je do tog trenutka igrala fenomenalno na oba fronta, ali su onda izabranici Hoze Luisa Mendilibara u prvom meču na Vila Parku slavili sa 2:4, što je bila dovoljna zaliha za revanš na Karaiskakisu, mada moramo pomenuti da su i tu puleni Unai Emerija doživeli poraz, a ovog puta je grčki predstavnik slavio sa 2:0.
Dakle, ako krenemo redom doći ćemo do zaključka da je Olimpijakos na svom putu do velikog finala Lige konferencija eliminisao ekipe poput Fenerbahčea i Aston Vile, uz podsećanje da je klub iz Birmingema prošlu sezonu Premijer lige završio na fenomenalnom četvrtom mestu na tabeli i izborio plasman u Ligu šampiona.
Sve ovo nam govori da će grčki predstavnik ima da poruči dosta i Fiorentini, iako se stiče utisak da su fudbaleri Viole veliki favoriti na ovom finalnom susretu.

Fiorentina: Viola je favorit!

Zanimljivo je da je Fiorentina i prošle sezone bila akter finala Lige konferencija, gde je ovaj tim nakon preokreta poražen od Vest Hema rezultatom 2:1, a nažalost to nije bilo jedino izgubljeno finale za Violu, pošto je ovaj klub doživeo poraz i u finalu italijanskog Kupa i to od Intera, mada je i pored svega toga sezona morala da dobije dosta dobru ocenu.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, ponovo tim iz Firence nije mogao više od Lige konferencija, a deluje da Ljubičasti ne bi došli ni do toga, da Italija nije dobila i peto mesto u Ligi šampiona, pa tako šestoplasirana i sedmoplasirana ekipa na tabeli ide u Ligu Evrope, dok će osmoplasirani tim u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, odnosno Ligu konferencija.
Iako tim sa Artemio Frankija nije još uvek odigrao sve mečeve u Seriji A, pošto Fiorentina i Atalanta tek treba da odigraju zaostali duel, situacija na tabeli će ostati nepromenjena, barem što se tiče Viole, koja sve i da pobedi neće uspeti da pretekne sedmoplasirani Lacio koji je u poslednjem kolu remizirao na svom stadionu protiv Sasuola, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Fiorentina je odigrala u prošlom kolu sjajan duel na gostovanju kod Kaljarija i slavila na Sardiniji sa 2:3, a na tom meču se od trenerskog posla oprostio legendarni Klaudio Ranijeri.
Da je tim iz Firence bio samo malo konstatntniji ove sezone, ne da se ne bi dovodio u pitanje plasman u Ligu Evrope, već bi Ljubičasti bili jedni od glavnih kandidata za plasman u elitno klupsko takmičenje.
Drugu godinu zaredom Fiorentina igra fenomenalno u Ligi konferencija, pa je tako italijanski predstavnik ponovo stigao do velikog finala, gde će protivnik biti grčki Olimpijakos, i zaista nema sumnje da je Viola veliki favorit na tom duelu.
U četvrtfinalu su Ljubičasti bili bolji od Plzena, dok je u polufinalu Fiorentina eliminisala Klub Briž, i na prvi pogled vidimo koliko je samo italijanski tim imao više sreće na žrebu od Olimpijakosa, koji je na putu do velikog finala eliminisao timove poput Fenerbahčea i pogotovu Aston Vile.
Ako se vratimo još malo unazad, i grupa nije bila previše teška, pošto su u njoj pored Fiorentine tu bili i Ferencvaroš, Genk i Čukarički.
Treba podsetiti i na dosta dobre partije Viole u italijanskom Kupu ove sezone, gde je ova ekipa nažalost zaustavljena u polufinalu, od Atalante, koja igra brutalno dobro u poslednje vreme, o čemu najbolje svedoči i trofej u Ligi Evrope, nakon ubedljive pobede nad Leverkuzenom.
Ono što za kraj moramo napomenuti, je da će Fiorentina ukoliko dođe do trofeja u Ligi konferencija, sledeće sezone nastupati u Ligi Evrope, dok će njihovu poziciju preuzeti prvi tim ispod crte u Seriji A, a to je u ovom slučaju Torino, što znači da će i navijači Bikova od sveg srca navijati za Violu.

Naš predlog

Za razliku od prošlosezonskog finala Lige konferencija, kada Fiorentina nije bila favorit u duelu protiv Vest Hema, ovog puta je situacija drugačija i mišljenja smo da italijanski predstavnik ima veće šanse od Olimpijakosa da dođe do trofeja u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Zbog svega toga vam pre svega savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 2.40
.

Ulog je ogroman, i obično nam finala ne donose previše pogodaka, a smatramo da će to biti slučaj i ovog puta, pogotovu što će se po našem mišljenju grčki predstavnik opredeliti za nešto defanzivniju varijantu, pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

Za kraj, možda i idealna prognoza za ovo finale Lige konferencija je kombinacija igara X2&0-3, a sve to uz kvotu 1.74 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Olimpijakos – Fiorentina: Dani grčke slave, mogu li fudbaleri Olija kao košarkaši Panatinaikosa?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*