TIP DANA: Sent Etjen – Mec: Francuski velikan juri povratak u Ligu 1!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali prvi meč baraža za ulazak u elitni rang francuskog fudbala u kom će Sent Etjen na svom stadionu ugostiti ekipu Meca.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Sent Etjen: Još samo jedan korak do cilja!

Sent Etjen spada u red najtrofejnijih francuskih klubova, a verovatno mali broj ljudi zna da je ova ekipa do sada čak deset puta u svojoj istoriji dolazila do naslova prvaka Francuske.
Poslednji put je to bio slučaj 1981. godine, kada je Sent Etjen imao na kraju dva boda viška u odnosu na Nant, ali i osam više od trećeplasiranog Bordoa.
Pored toga, ova ekipa je osvojila i šest trofeja u francuskom Kupu, jedan u Superkupu, dok ne smemo zanemariti ni podatak da je Sent Etjen tri puta sezonu završavao na drugom mestu na tabeli, ali je isto toliko puta ovaj tim stizao do titule u Ligi 2.
Kada su u pitanju evropski uspesi, onaj najveći se desio 1976. godine, kada je francuski predstavnik stigao do plasmana u veliko finale Evropskog Kupa (današnja Liga šampiona), a u finalu je Bajern Minhen bio bolji i zasluženo stigao do naslova prvaka Evrope.
Ove sezone je nažalost francuski velikan igrao u Ligi 2, gde je ovaj tim na kraju regularnog dela sezone završio na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Anže, a kao što je dobro poznato dve prvoplasirane ekipe stiču pravo igranja u elitnom rangu francuskog fudbala, dok treća ide u finale baraža, i čeka pobednika u duelu između četvrtoplasiranog i petoplasiranog tima na tabeli Lige 2, a kasnije i šesnaestoplasiranu ekipu iz Lige 1.
Stiče se utisak da je Sent Etjen na tri kola pre kraja imao sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu 1, ali od tada nekadašnji šampion Francuske nije uspeo da ostvari niti jedan trijumf, što je Anže znao da iskoristi i dođe do druge pozicije na tabeli.
Naime, sve je krenulo od remija u gostima protiv Gengana, a onda je Sent Etjen remizirao i na svom stadionu protiv Rodeza. Nažalost, u poslednjem kolu je ova ekipa poražena u gostima kod Kevija, kada je bilo 2:1, a to je i definitivno značilo da će Sent Etjen put do najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala morati da potraži preko baraža.
Kada smo već kod njega, na tom susretu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Rodeza, a taj meč je završen rezultatom 2:0, pa sada fudbalerima Sent Etjena predstoji dvomeč protiv Meca.

Mec: Može li Mec da opstane u Ligi 1?

Mec je osnovan davne 1932. godine, a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji je vicešampionska titula 1998. godine, kada je ova ekipa završila na drugom mestu Lige 1 uz isti broj bodova u odnosu na Lans, međutim pomenuta ekipa je imala bolju gol razliku što je na kraju bilo dovoljno za naslov prvaka Francuske.
Naravno, moramo vas podsetiti i na dva trofeja u Liga Kupu, i to prvo 1986. godine, a potom i deset godina kasnije kada je u velikom finalu savladan Lion nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Prošlu sezonu je ova ekipa provela u Ligi 2, ali je nakon sjajnih partija i drugog mesta na tabeli Mec stigao do povratka u elitni rang francuskog fudbala.
Pred početak sezone, primarni cilj je bio opstanak u društvu najboljih, međutim, odmah na startu je bilo jasno da to neće biti nimalo lak zadatak.
Na početku šampionata je ova ekipa igrala po sistemu toplo-hladno, i već tada je bilo jasno da Mecu predstoji ozbiljna borba za opstanak.
Nažalost, ova ekipa je kada je to bilo najpotrebnije odigrala svoje najslabije partije ove sezone, pa je tako Mec na četiri poslednja duela u prvenstvu doživeo isto toliko poraza, i na kraju je ova ekipa morala da se zadovolji sa šesnaestom pozicijom na tabeli, za koju je poznato da na kraju regularnog dela prvenstva donosi baraž meč za ostanak u Ligi 1, i to sa pobednikom plej-ofa u Ligi 2, a to je u ovom slučaju francuski velikan Sent Etjen.
U poslednjem kolu je Mec pred svojim navijačima poražen od PSŽ-a, a taj duel je završen rezultatom 0:2, uz konstataciju da je aktuelni šampion Francuske već u dvanaestom minutu postavio konačan rezultat susreta. Pre toga su puleni Lasla Bolonjija poraženi na gostovanju kod Strazbura, rezultatom 2:1, uz konstataciju da su gosti na tom duelu vodili sa 0:1, sve do 89. minuta susreta, ali je onda domaćin u veoma kratkom vremenskom intervalu uspeo da postigne dva gola, i iz ove perspektive gledano deluje da je to meč koji je i presudio Mecu.
Inače, kada se radi o partijama na strani, do sada je ova ekipa odigrala sedamnaest mečeva na strani i ostvarila pet trijumfa, dva remija i deset poraza, i zanimljivo je da je ova ekipa imala bolji skor na strani, nego na domaćem terenu, gde je Mec ostvario samo tri trijumfa, isto toliko remija, i čak jedanaest poraza.

Naš predlog

Poznato je koliko svi u klubu žele da se Sent Etjen vrati na veliku scenu francuskog fudbala i mišljenja smo da je ova ekipa favorit, makar kada je ovaj prvi meč u pitanju, pa vam hrabro savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.15.

Ne treba ovde očekivati previše pogodaka pošto je ulog ogroman, pa je najbolje da se oprobate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Možda i idealna kombinacija igara kada je u pitanju ovaj prvi meč baraža za ulazak u Ligu 1 je 1X&0-3, a sve to uz kvotu 1.68 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Sent Etjen – Mec: Francuski velikan juri povratak u Ligu 1!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*