TIP DANA: Švedska – Srbija: Može li Piksi da reši skandinavsku skandinavku?

U subotu nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih susreta širom Evrope, a ovog puta smo za vas pripremili duel između Švedske i Srbije.
Početak ovog prijateljskog susreta je zakazan za 18 časova.

Švedska: Loše partije u kvalifikacijama za EURO!

Nažalost, Švedska nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo koje će za tačno nedelju dana početi u Nemačkoj.
Ova selekcija iz Skandinavije je posle dosta vremena odigrala jedne jako loše kvalifikacije, pa su Šveđani na kraju završili na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Austriju, koja igra na veoma visokom nivou od kako je na klupu ove selekcije seo Ralf Ragnik.
Na osam odigranih mečeva Šveđani su ostvarili samo tri trijumfa, jedan remi i čak četiri poraza, što je bilo premalo za plasman na prvenstvo starog kontinenta.
Zanimljivo je da su Šveđani uspeli da odole na gostovanju kod Belgije, koja je naravno završila na prvom mestu u grupi, ali pored toga Skandinavci nisu uspeli da budu bolji od Austrije, koja je odmah na prvi pogled bila direktan konkurent u borbi za drugo mesto na tabeli i direktan plasman na EURO.
Ako se malo vratimo u prošlost, podsetićemo vas da se ova reprezentacija nije kvalifikovala ni na Svetsko prvenstvo koje je pre dve godine odigrano u Kataru, a zaista retko se događa da Šveđani propuste dva velika takmičenja zaredom.
U međuvremenu je, krajem februaran, Jon Dal Tomason postao novi selektor ove reprezentacije i sigurno je da je pred bivšim fudbalerom Milana pakleno težak zadatak, a primarni cilj će naravno biti plasman na Svetsko prvenstvo, koje će za dve godine biti odigrano u Meksiku, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.
Pre samo nekoliko dana su Skandinavci odigrali prijateljski meč protiv selekcije Danske, a taj duel je završen pobedom Danaca od 2:1, a čovek odluke bio je Eriksen, koji je postigao pogodak u 86. minutu susreta, nakon što je od devetog minuta na semaforu stajalo 1:1.
Što se tiče međusobnih mečeva protiv Srbije, poslednji je odigran u sklopu Lige nacija, a na njemu su Orlovi bez većih problema slavili sa 4:1. Pre toga su Šveđani nadigrani i na svom terenu, kada je Srbija slavila sa minimalnim rezultatom, pa je utisak da ovoj skandinavskoj selekciji u poslednje vreme nimalo ne leži tim koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi.
Inače, na ovom duelu će kopačke o klin i definitivno okačiti legendarni Zlatan Ibrahimović, pa nema sumnje da će stadion u Solni biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Srbija: Bledo izdanje protiv Austrijanaca!

Mnogi ljubitelji fudbala su sa velikim oduševljenjem dočekali dolazak Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora srpske reprezentacije, i zaista, Orlovi su kvalifikacije za prošlo Svetsko prvenstvo odigrali na veoma visokom nivou, pošto je ova selekcija stigla do prvog mesta u grupi, i to ispred Portugala, koji je u poslednjem kolu u direktnom duelu za odlazak na Mundijal savladan u gostima sa 1:2, nakon pogotka Aleksandra Mitrovića u poslednjim trenucima susreta.
Nakon svega toga su Piksijevi puleni igrali fenomenalno i u Ligi nacija, gde je u poslednjem kolu savladana Norveška u gostima i izboren je plasman u elitnu diviziju, međutim, deluje da je to bila i poslednja dobra utakmica Orlova.
Na Mundijalu je usledio debakl, pošto je Srbija i pored ogromnih očekivanja na kraju završila na poslednjem mestu u grupi sa samo jednim osvojenim bodom, i to u duelu protiv Kameruna, na kom smo videli čak šest pogodaka pošto je bilo 3:3.
U odlučujućem susretu za Orlove je ponovo kobna bila Švajcarska, koja je slavila sa 3:2, međutim, sve i da je srpski nacionalni tim slavio na tom duelu, ispao bi iz daljeg toga takmičenja, pošto je Kamerun u poslednjem kolu mimo svih očekivanja savladao Brazil.
Nakon bolne eliminacije sa Mundijala, svi su okrenuli ka kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde je Srbija poslednji put nastupala još 2000. godine, i to pod imenom Jugoslavija, a i pored bledih partija Srbija je nekako uspela da dođe do plasmana na EURO, i to sa drugog mesta u grupi.
U najvažnijem susretu su Piksijevi puleni samo remizirali na domaćem terenu protiv Bugarske, ali je i to bilo dovoljno za prolazak dalje, pošto je Crna Gora poražena na gostovanju kod Mađarske, iako su Sokolovi u jednom trenutku vodili sa 0:1, dok su Orlovi gubili, međutim, na kraju je sve ispalo dobro po Aleksandra Mitrovića i drugare.
Pre samo nekoliko dana je srpski nacionalni tim odigrao jedan jako loš meč na gostovanju kod Austrije, u kom je ova selekcija slavila sa 2:1, i to dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, a prvi deo igre je bio za zaborav, pošto se činilo da četa Ralfa Ragnika može svakog trenutka da se ušeta u kazneni prostor Orlova i stvori priliku za gol. Drugi deo igre je bio nešto bolji, međutim, daleko je to od nivoa koji je neophodan za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva, a svakako da će to biti primarni cilj za Srbiju, iako je ruku na srce zaista veliko pitanje koliko je to realno.

Naš predlog

I jedna i druga selekcija ne blista u poslednje vreme, pa sigurno je da će fudbaleri oba tima dati sve od sebe da se iskupe za nešto slabije partije u poslednje vreme, i sve to bi moglo da nam donese golove na obe strane, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.68.

Generalno, smatramo da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, Orlovi imaju dosta problema u zadnjoj liniji tima i četa Dragana Stojkovića postiže previše pogodaka u poslednje vreme, pa smatramo da bi Šveđani bez većih problema mogli da dođu do dva postignuta gola na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na igru D2+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.24.

Izvor: TIP DANA: Švedska – Srbija: Može li Piksi da reši skandinavsku skandinavku?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*