TIP DANA: Nemačka – Grčka: Heleni glume Škote, Nemačka želi pobedu pred start EURA!

U petak je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas pripremili meč prijateljskog karaktera u kom će snage odmeriti selekcije Nemačke i Grčke.
Početak duela između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Nemačka: Mogu li Nemci pred svojim navijačima do titule šampiona Evrope?

Nemačka je do sada čak četiri puta osvajala Mundijal, a na sve to moramo dodati i tri naslova prvaka Evrope, pa je jasno da se radi o jednoj od najtrofejnijih selekcija na svetu.
Nisu se popularni Panceri proslavili na prethodnom prvenstvu Evrope, pošto je ova selekcija eliminisana već u osmini finala, a Nemci nisu ostavili dobar utisak ni na prethodnom Svetskom prvenstvu, na kom nekadašnji svetski šampion nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, što je svakako bila prava katastrofa.
Da stvari budu još gore, to je drugi Mundijal zaredom na kom ova selekcija nije uspela da prođe grupnu fazu, iako su Panceri pre toga imali strašan niz od četiri uzastopna polufinala na Svetskim prvenstvima.
Krajem septembra je za novog selektora Nemačke imenovan jedan od najperspektivnijih trenera današnjice, Julijen Nagelsman, od koga se baš dosta očekuje.
Kao što je to veoma dobro poznato Nemačka je domaćin predstojećeg Evropskog prvenstva, što dalje znači da ova reprezentacija nije nastupala u kvalifikacijama.
Na poslednijh pet mečeva, ova selekcija je ostvarila dva trijumfa, doživela isto toliko poraza, i jednom remizirala, i to u poslednjem zvaničnom susretu koji su izabranici selektora Nagelsmana odigrali pre samo nekoliko dana protiv Ukrajine kada nije bilo pogodaka.
Stiče se utisak da u poslednje vreme Nemci dosta bolje izlaze na kraj sa vrhunskim selekcijama, nego sa nešto slabijim reprezentacijama, pa pored tog remija ova reprezentacija doživela nedavno poraze i od Austrije i Turske, a uspela da pobedi Francuze i Holanđane.
Prva zvezda tima je Toni Kros, kome će ovo ujedno biti i poslednji veliki turnir u karijeri, pošto će nakon ovoga nemački fudbaler okačiti kopačke o klin. Najviše se očekuje od mlađanih Virca i Musijale, mada ne smemo zaboravit ni Gindogana, Ridigera i Sanea, uz utisak da ovoj generaciji Nemaca fali pravi klasični špic, što će na EURU biti Fulkrug.

Grčka: Grci dugo bez plasmana na veliko takmičenje!

Sam pomen na grčki nacionalni tim nas vraća u 2004. godinu kada je ova reprezentacija napravila jedno od najvećih iznenađenja ikada na velikim takmičenjima i uspela da na Evropskom prvenstvu u Portugalu dođe do prvog mesta, a sve to nakon trijumfa nad domaćinima turnira.
Nakon toga ova reprezentacija nije postizala neke značajnije rezultate, a poslednje veliko takmičenje na kom smo imali prilike da vidimo grčku reprezentaciju je bilo Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, gde su Grci pomalo i neočekivano uspeli da prođu grupnu fazu, ali je ubrzo zatim ova selekcija u osmini finala eiminisana od Kostarike nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Bili su Grci u veoma lepoj prilici da posle dosta vremena izbore plasman na Evropsko prvenstvo, međutim, ova selekcija je pomalo i neočekivano u finalu baraža poražena na gostovanju kod Gruzije, a zanimljivo je da su ovoj selekciji ponovo presudili jedanaesterci. Inače, pre toga je ova reprezentacija u polufinalu na svom stadionu demolirala Kazahstan, sa 5:0.
U kvalifikacijama je nekadašnji šampion Evrope zauzeo treće mesto na tabeli, međutim, deluje da se više od toga nije ni moglo, pogotovu što je grupa bila izuzetno jaka, jer su u njoj pored Grka bili još i Francuska i Holanija ali i neugodna Irska, uz Gibraltar koji je naravno bio autsajder.
Na osam odigranih susreta Grčka je ostvarila četiri trijumfa, jedan remi i tri poraza, a u poslednjem kolu kvalifikacija su Grci odigrali jedan sjajan duel na svom stadionu i uspeli da odole moćnim Francuzima, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Ako se malo osvrnemo na međusobne surete između Grčke i Francuske, doći ćemo do zaključka da je Grčka do sada ostvarila samo jedan trijumf i to baš u četvrfinalu čuvenog Evropskog prvenstva iz 2004. godine, a jedini pogodak delo je Haristeasa.
Inače, grčki nacionalni tim za primarni cilj u narednom periodu ima plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano za dve godine u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama, a sve to naravno neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Jasno je da je ovde Nemačka veliki favorit, a smatramo da će Panceri od prvog minuta krenuti silovito ka golu Grka, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Nije isključeno da će nam ovaj duel u Menhengladbahu doneti i dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.39.

Za kraj, biće ovo lepa prilika da i jedan i drugi selektor isprobaju neke nove taktičke zamisli, pa je vrlo moguće da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan pogodak i zato vam savetujemo da odigrate igru GG uz kvotu 1.97 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Nemačka – Grčka: Heleni glume Škote, Nemačka želi pobedu pred start EURA!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*