TIP DANA: Eibar – Ovijedo: Ko će u finale plej-ofa?

U sredu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a ovog puta smo za vas pripremili duel polufinala španskog plej-ofa za ulazak u La Ligu, gde će fudbaleri Eibara ugostiti Ovijedo. Prvi meč između ova dva tima je završen bez pogodaka.
Revanš duel je zakazan za 21h.

Eibar: U poslednje vreme Eibar blista na svom terenu!

Eibar je 2014. godine po prvi put u svojoj istoriji uspeo da izbori plasman u elitni rang španskog fudbala, i tamo je ova ekipa godinama unazad sezonu završavala uglavnom na sredini tabele, bez većih problema oko opstanka.
To je bio slučaj sve do 2021. godine, kada je ova simpatična ekipa zauzela poslednje mesto na tabeli, pa je ovaj tim posle sedam izuzetno lepih godina u društvu najboljih ispao u niži rang.
Tu se Eibar nalazi već tri sezone i sva tri puta je ova ekipa regularni deo šampionata završavala na mestu koje vodi u doigravanje, međutim, kada je bilo najpotrebnije fudbaleri ovog tima se nisu proslavili, a ostaje da se vidi da li će to biti slučaj i ovog puta.
Naime, nekadašnji prvoligaš je ponovo regularni deo šampionata završio na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Valjadolid, a poznato je da na kraju regularnog dela prvenstva dve najbolje prvoplasirane ekipe na tabeli stiču pravo igranja u La Ligi naredne sezone.
U poslednjem kolu je Eibar na svom terenu odigrao jedan fantastičan meč protiv Ovijeda, na kom smo videli čak sedam pogodaka, a na kraju je bilo 4:3 za domaću ekipu.
U pretposlednjem kolu je četa trenera Ečeberije i definitivno ostala bez druge pozicije na tabeli, pošto je na tom meču ova ekipa poražena u gostima kod Hihona kada je bilo 1:0.
Generalno, u poslednje vreme Eibar igra dosta dobro na domaćem terenu, pa je tako na pet poslednjih mečeva na svom stadionu nekadašnji prvoligaš ostvario isto toliko trijjumfa, što bi mogla da bude veoma važna stvar uoči ovog revanš meča baraža.
Inače, u prvom duelu je Eibar gostovao kod Ovijeda, a taj susret je završen bez pobednika, ali i bez golova, uz konstataciju da gostujuća ekipa ima više razloga za zadovoljstvo, ako ni zbog čega drugog onda baš zbog tih fenomenalnih partija u poslednje vreme na domaćem terenu.
Generalno, ako se osvrnemo na međusobne okršaje između Eibara i Ovijeda, na pet poslednjih je Ovijedo slavio samo jednom, dva puta je trijumfovao Eibar, a isto toliko puta je bilo nerešeno.

Ovijedo: Mogu li gosti da eliminišu favorizovani Eibar?

Ovijedo je osnovan 1926. godine, a ovaj klub je čak pet puta dolazio do naslova prvaka u Segundi, uz konstataciju da je poslednji put to bio slučaj 1975. godine.
Imali smo prilike ovu ekipu da gledamo i u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, međutim, to se poslednji put desilo još 2000. godine, kada je na kraju ovaj tim završio na osamnaestom mestu na tabeli, ispao u Segundu, i od tada se ovaj klub nije vraćao u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Usledile su teške godine, pošto je Plavci veoma brzo ispali i u četvrti po kvalitetu rang španskog fudbala, da bi se Ovijedo u Segundu vratio 2015. godine, i od tada je ova ekipa član druge lige. Najveći uspeh u tom rangu takmičenja u poslednjih devet godina je ostvaren upravo prošle sezone, kada je Ovijedo zauzeo šesto mesto na tabeli i došao do plasmana u plej-of, ali nije bilo ništa od plasmana u La Ligu.
Generalno, i ovog puta su Plavci igrali većim delom šampionata na veoma visokom nivou, pa je ponovo ostvaren primarni cilj, a to je naravno godinama unazad plasman u doigravanje.
Na kraju regularnog dela prvenstva nekadašnji osvajač Segunde je završio na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Santander, a na kraju je presudio međusobni okršaj gde je Ovijedo bio bolji. Zanimljivo oba ovosezonska meča su završena bez pobednika, a presudilo je to što je u remiju kod Santandera ekipa Ovijeda postigla dva pogotka, dok je Rasing na gostovanju kod ove ekipe postigao samo jedan.
Na poslednjih pet mečeva u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala, Ovijedo je ostvario tri trijumfa i dva poraza, a poslednji se desio u poslednjem kolu kada je nekadašnji prvoligaš izgubio u gostima upravo od Eibara, u već pomenutom duelu koji je završen pobedom domaće ekipe od 4:3.
Za kraj, kada se radi o partijama u gostima, Ovijedo se nije ove sezone proslavio na strani, gde je ova ekipa ostvarila samo pet trijumfa, šest remija i čak deset poraza, pa se zaista stiče utisak da Plavci nemaju prevelike šanse na ovom revanšu kod silno motivisanog Eibara.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme smatramo ipak da je domaća ekipa veliki favorit na ovom revanšu, pa vam zato i savetujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.87.

Naravno, ulog je ogroman i ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa je najbolje da okušate sreću sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.64 u Meridianu.

Za kraj, možda je i idealno da se oprobate sa kombinacijom igara 1&0-3, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.42 u kladionici Meridianbet.

Izvor: TIP DANA: Eibar – Ovijedo: Ko će u finale plej-ofa?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*