Tip dana: Francuska – Poljska: Levandovski u zasedi čeka svetske prvake!

U nedelju se nastavljaju mečevi osmine finala na Svetskom prvenstvu u Kataru, a za vas smo ovog puta analizirali duel na stadionu “Al Tumama” u Dohi gde će snage odmeriti Francuska i Poljska.
Početak ovog meča je zakazan za 16 časova.

Francuska: Trikolori idu po novu svetsku krunu!

Pamtimo svi prošlo Svetsko prvenstvo na kom su Francuzi došli do titule, a sigurno je da će Trikolori učiniti sve da isto ponove i u Kataru.
Iza ove selekcije je jako loš nastup na Evropskom šampionatu, gde je četa Didijea Dešana zaustavljena u osmini finala od Švajcarske, a Trikolori se nisu proslavili ni u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, gde su Kilijan Mbape i drugari zauzeli pretposlednje mesto na tabeli uz pet osvojenih bodova, ali ono što je najvažnije je da je sačuvan nastup u prvoj diviziji.
Zbog svega toga se nekako stekao utisak da će fudbaleri francuske reprezentacije učiniti sve što je u njihovoj moći da se čitavoj naciji oduže za nešto slabije partije u poslednje vreme.
Dešam se suočio sa dosta problema uoči ovog prvenstva, pošto nije mogao da računa na Kantea, Pogbu, a pred sam turnir su se nažalost povredili Benzema i Nkunku, kao i u prvom kolu Lukas Ernandez, pa deluje da barem po imenima Francuzi imaju slabiji sastav nego pre četiri godine, međutim, i pored toga, deluje da su Trikolori uz Brazil najveći favoriti za osvajanje Mundijala.
U prvom kolu Mundijala u Kataru Francuzi su bez većih problema savladali Australiju, a taj meč je završen rezultatom 4:1, iako su Kenguri prvi došli do susreta na tom meču.
U drugom kolu je usledio nešto teži posao protiv Danske, ali su Trikolori i sa Skandinavcima uspeli da izađu na kraj, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1, a najbolji pojedinac susreta bio je Kilijan Mbape koji je postigao oba gola za aktuelnog svetskog šampiona.
Najzad, u poslednjem kolu grupne faze, nakon osvojenog prvog mesta u grupi, selektor Francuza je očekivano promešao karte za meč protiv Tunisa, koji je ta selekcija dobila rezultatom 1:0, ali to nažalost nije bilo dovoljno za plasman u osminu finala.
Utisak je da je Francuska dosta dobro prošla u nokaut fazi, pošto će za protivnike imati Poljake, koji su i pored izuzetno bledih partija na kraju ipak uspeli da dođu do plasmana u osminu finala.

Poljska: Blede partije Roberta Levandovskog i drugara u grupnoj fazi!

Poljaci godinama unazad bez većih problema dolaze do plasmana na velika takmičenja, međutim, ono što je veliki problem je što Robert Levandovski i drugari nikako ne uspevaju da urade nešto značajnije, što na Svetskom, što na Evropskom prvenstvu.
Najveći uspeh ove selekcije datira iz 1974. i 1982. godine, kada je ova selekcija uspela da dođe do trećeg mesta na Mundijalu, a kada su Evropska prvenstva u pitanju, najveći uspeh je plasman u četvrtfinale 2016. godine u Francuskoj.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, Poljaci su na kraju zauzeli treće mesto u svojoj grupi i ono što je bez ikakve sumnje najvažnije je da je sačuvano učešće u A diviziji, a na kraju je četa Česlava Mihnijeviča osvojila sedam bodova, pa slobodno možemo konstatovati da se Poljaci nimalo nisu obrukali u jednoj zaista paklenoj konkurenciji, pošto su u grupi sa njima bili još i timovi poput Holandije, Belgije i Velsa.
Poznato je već da su glavne zvezde tima Levandovski i Zjelinski, ali ne treba zaboraviti ni fenomenalnog golmana Ščesnog koji brani na vrhunskom nivou na ovom Mundijalu.
U prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru Poljska je remizirala protiv Meksika, kada nije bilo golova, a ostaće upamćeno da je Levandovski promašio penal na tom susretu.
U drugom kolu videli smo svakako najbolju partiju Poljaka na ovom turniru, pošto je savladana Saudijska Arabija koja je pre toga bila bolja od Argentine, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Ipak, u poslednjem kolu izabranici selektora Mihnijeviča su pružili očajan otpor Argentincima, pa su Gaučosi slavili rezultatom 2:0, a spletom srećnih okolnosti je nacionalni tim Poljske došao do plasmana u osminu finala, čime je svakako primarni cilj i ispunjen.
Zanimljivo je da je Ščesni na tom duelu ponovo odbranio penal, što je uradio i kolo pre toga protiv Saudijske Arabije, ali je Argentina posle 0:0 na poluvremenu, zaigrala dosta bolje u nastavku i zasluženo došla do prvog mesta u grupi.
Što se tiče međusobnih susreta, Francuska i Poljska su poslednji meč odigrali 2011. godine kada su Trikolori slavili sa 0:1.

Naš predlog

Mišljenja smo zaista da se pitanje pobednika ovog meča ne bi smelo dovesti u pitanje, što zbog Francuza koji su po svemu sudeći ono najbolje sačuvali za nokaut fazu, to zbog Poljaka, koji verovatno ni sami ne znaju kako su na kraju došli do plasmana među šesnaest najboljih ekipa na šampionatu.
Toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.33
.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da probate i sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa još boljom kvotom 1.81.

Za kraj, za očekivati je da nam duel na stadionu “Al Tumama” u Dohi donese i dosta golova, pa je topla preporuka igra 3+ za koju je Meridianbet pripremio odličnu kvotu 1.85.

Izvor: Tip dana: Francuska – Poljska: Levandovski u zasedi čeka svetske prvake!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*