Tip dana: Trabzon – Fenerbahče: Lider na šampiona, šlager na obali Crnog mora!

U subotu je interesantna ponuda za klađenje, a ovog puta su na programu mečevi škotskog i turskog šampionata.
Za vas smo ovog puta analizirali derbi meč petnaestog kola turskog šampionata u kom će snage odmeriti aktuelni šampion ove zemlje – Trabzon i Fenerbahče, koji se u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli.
Početak susreta je zakazan za 17 časova.

Trabzon: Koliko može aktuelni šampion?

Ekipa Trabzona je prošle sezone mimo svih očekivanja došla do titule šampiona Turske, i to prvi put nakon čak 38 godina, a sve to u konkurenciji Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša, što je svakako bilo ogromno iznenađenje.
Od prvog do poslednjeg kola ova ekipa je znala šta hoće, a na kraju je aktuelni prvak imao čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče, a deluje da bi ta prednost bila još i veća da Trabzon u poslednjih nekoliko mečeva nije odigrao nešto slabije nego što su to svi navijači ovog tima navikli, međutim, to je svakako bilo i logično, s obzirom da je ova ekipa imala većim delom šampionata imala ogromnu prednost u odnosu na svoje rivale.
Nažalost, ta titula ovoj ekipi nije donela plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto je Trabzon zaustavljen na korak od ulaska u Ligu šampiona.
Prvi duel u Danskoj je završen pobedom Kopenhagena od 2:1, a u revanšu u jednoj fenomenalnoj atmosferi nažalost nije bilo golova, pa su se izabranici Abdulaha Avčija morali zadovoljiti plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Na žrebu se turski šampion nije proslavio pošto je za rivale dobio Monako, Crvenu zvezdu i Ferencvaroš, a na kraju je ova ekipa završila na trećem mestu na tabeli što nažalost nije bilo dovoljno za nokaut fazu Liga Evrope, ali jeste za Ligu konferencije, gde će turski predstavnik sredinom februara odmeriti snage sa švajcarskim Bazelom.
Inače, na šest odigranih mečeva u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju aktuelni šampion Turske je ostvario tri trijumfa uz tri poraza.
Ono što je prethodnih sezona bilo i te kako karakteristično za Trabzon su fantastične partije na domaćem terenu a to se potvrdilo i u Ligi Evrope, pošto je ova ekipa na tri odigrana susreta na svom stadionu ostvarila isto toliko trijumfa, međutim, za prolazak dalje je bilo potrebno odigrati nešto i na strani, a tu se četa trenera Avčija nije proslavila, pošto je na tri meča doživela isto toliko poraza, uz primljenih osam golova.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje turske Superlige, veliko je pitanje da li se od Trabzona moglo očekivati više, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na sedmom mestu na tabeli, uz ruku na srce samo šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Fenerbahče, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu su izabranici Abdualaha Avčija odigrali ne baš dobar meč na gostovanju kod Ankaragučua, koji je završen bez pobednika (1:1), a zanimljivo je da je i pre toga Trabzon remizirao, ovog puta na domaćem terenu protiv Konje, koja igra sjajno ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je sedmoplasirani tim na tabeli odigrao šest mečeva na svom stadionu i još uvek ne zna poraz, pošto je u tom periodu Trabzon ostvario tri trijumfa i isto toliko remija.
Abdulah Avči za ovaj veoma važan duel protiv Fenerbahčea neće moći da računa na Asana i Tokoza, mada je veliko pitanje da li bi ovaj duo počeo ovaj meč protiv lidera na tabeli sve i da je spreman za ovaj duel.

Fenerbahče: Da li je vreme za prvu titulu posle devet godina?

Prošlu sezonu je Fenerbahče završio na drugom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Konjaspor, što je bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, čime je ostvaren primarni cilj, ali treba napomenuti da ova ekipa ni posle osam godina nije uspela da dođe do titule šampiona Turske.
Najzaslužniji čovek za to je sada već bivši trener ove ekipe, Ismail Kartal. Turski strateg je Fenerbahče preuzeo u januaru kada je bio tek na šestom mestu sa šest bodova zaostatka od drugoplasirane Konje.
Ipak, Kartal je odmah po preuzimanju turskog velikana napravio radikalne promene, odstranio iz tima dva zvučna imena, Mesuta Ozila i Ozana Tufana, što se ispostavilo kao ispravna odluka.
Drugi deo sezone je bio za svaku pohvalu, s obzirom da je Fenerbahče vezao čak četrnaest mečeva bez poraza i potpuno zasluženo došao do druge pozicije na tabeli.
Velike promene desile su se prošlog leta u ovoj ekipi, a pre svega, glavna je bila ona na klupi, pošto je sjajnog Kartala nasledio legendarni Žorž Žezus.
Ipak, ni ovaj iskusni stručnjak nije pomogao Feneru da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto je u kvalifikacijama turski predstavnik nakon produžetaka eliminisan od Dinamo Kijeva.
Jedan od najtrofejnijih turskih klubova se morao zadovoljiti sa plasmanom u Ligu Evrope gde je ova ekipa zauzela prvo mesto u nimalo naivnoj grupi u kojoj su pored njih bili još i Ren, Aek Larnaka i veoma zanimljivo Dinamo iz Kijeva, koji i pored eliminacije Fenerbahčea u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, na kraju nije uspeo da dođe do plasmana u grupnu fazu, pošto je u plej-ofu eliminisan od portugalske Benfike.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja turske Superlige, Fener za sada blista, pošto se izabranici trenera Žezusa trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Galatasaraj, koji je doveo nekoliko neverovatnih fudbalera u letnjem prelaznom roku.
U prošlom kolu je klub iz Istanbula šokirao svoje navijače pošto je lider na tabeli na svom terenu poražen od Giresuna, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Kada su u pitanju partije u gostima, do sada je Fenerbahče odigrao pet mečeva na strani i ostvario pet trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a poslednji meč u gostima izabranici Žorža Žezusa su odigrali protiv Istanbulspora i bez većih problema slavili rezultatom 2:5.
Za kraj, trener Fenerbahčea za jedno od najtežih gostovanja u ligi neće moći da računa na dvojicu fudbalera – Luana Pereza i Sangarea.

Naš predlog

Poznato je koliko dobro Trabzon igra na domaćem terenu, gde ova ekipa zaista retko gubi, ali ovog puta im u goste dolazi tim koji je u dosadašnjem toku šampionata ubedljivo najviše pokazao, a na sve to i ekipa koja u poslednje vreme igra fantastično na strani.
Nismo sigurno da li će lider na tabeli upisati trijumf na ovom gostovanju, ali mišljenja smo da bi vrlo lako Fener mogao da postigne dva ili više golova na ovom susretu, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.10.

Generalno, mišljenja smo da nas pre svega očekuje jedan i te kako efikasan duel, pa je idealno da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Za kraj, sva je prilika da lider na tabeli neće doživeti poraz na ovom gostovanju kod Trabzona, a na sve to, kao što smo već napomenuli, sigurno je da nas očekuje i dosta golova, pa vam predlažemo da probate sa kombinacijom igara X2&3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.80.

Izvor: Tip dana: Trabzon – Fenerbahče: Lider na šampiona, šlager na obali Crnog mora!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*