Tip dana: Sporting – Juventus: Stara dama čuva plamen nade za igranje u Ligi šampiona!

U četvrtak su na programu revanš mečevi četvrtfinala Liga Evrope, ali i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Lisabonu, u kom će Sporting ugostiti Juventus.
Prvi meč između ova dva tima u Torinu je završen pobedom Stare dame od 1:0, a početak revanša je zakazan za 21h, kada će između ostalog početi i svi revanš mečevi četvrtfinala.

Sporting: Mogu li Lavovi nakon Arsenala da eliminišu i drugi veliki tim?

Sećamo se svi vrlo dobro 2021. godine kada je Sporting posle punih devetnaest godina postao šampion Portugala, što je bio povod za veliko slavlje na ulicama Lisabona.
Prošla sezona nažalost nije bila preterano uspešna, ali je utisak da je ostvaren primarni cilj, a to je svakao plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Nažalost, Lavovi nisu uspeli da se domognu plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u jednoj ujednačenoj grupi zauzeli treće mesto uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, koji im je i naneo poraz u poslednjem kolu i to u sred Lisabona.
Ostaje žal pošto su izabranici Rubena Amorima sa dva trijumfa otvorili takmičenje, ali je nakon toga ova ekipa uspela da osvoji samo jedan bod i to na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 1:1.
Morali su u prestonici Portugala da se zadovolje sa daljim takmičenjem u Ligi Evrope, gde su Lavovi prvo eliminisani Mitjiland, da bi nakon toga ova ekipa uspela da bude bolja u dvomeču i od Arsenala, koji se trenutno kao što je dobro poznato nalazi na prvom mestu na tabeli Premijer lige.
Nakon 2:2 u Lisabonu, revanš u Londonu je završen rezultatom 1:1, a portugalski predstavnik je prošao dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Žreb je ponovo bio nemilosrdan za izabranike Rubena Amorima, pošto su naišli na Juventus, od koga su u prvom meču u Torinu izgubili sa 1:0, mada treba istaći da su gosti u finišu susreta propustili dve nestvarne prilike za postizanje gola.
Što se tiče portugalske Primeire, mora se priznati da smo daleko više očekivali od Sportinga, koji se u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na trećeplasiranu Bragu pa je izvesno da Lavove naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona.
U prošlom kolu je četa Rubena Amorima samo remizirali na svom terenu protiv Aruke, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Pre toga je nekadašnji šampion Portugala odigrao jedan fenomenalan meč na gostovanju kod Kasa Pije na kom smo videli čak sedam golova, a na kraju su Lavovi slavili sa 4:3.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj revanš meč u Torinu, portugalski stručnjak neće moći da računa na Bragansu, Paulinja i Kabrala.

Juventus: Da li će se Masimilijano Alegri opredeliti za defanzivnu varijantu?

Ako se prisetimo prelaznog roka Juventusa, utisak je u tom trenutku bio da Stara dama na papiru ima najkvalitetniji tim u Seriji A, i da su Bjankoneri verovatno i glavni favoriti da dođu do naslova prvaka.
Naime, u Torino su tokom leta stigli igrači poput Pogbe, Di Marije, Kostića, Paredesa, Bremera i Milika a na sve to je sačuvana okosnica tima iz prošle sezone, i sve je bilo spremno za novi napad na titulu šampiona Italije.
Međutim, Pogba se povredio, Di Marija je takođe imao problema sa povredom, pa se slobodno može konstatovati da je sve to i bio jedan od glavnih razloga za katastrofalne partije Juvea na startu šampionata.
Taman kada je jedan od najtrofejnijih italijanskih klubova počeo da pruža odlične partije usledila je drakonska kazna italijanskog saveza, koji je višestrukog prvaka Italije kaznio oduzimanjem čak petnaest bodova, pa je već tada bilo jasno da od plasmana u Ligu šampiona ove sezone nažalost neće biti ništa.
Ruku na srce, još uvek postoji šansa da Juve dobije pomilovanje, a u ovom trenutku se Stara dama nalazi na sedmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu, a poznato je da je to šesto mesto ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u neko od evropskih takmičenja.
U prošlom kolu je četa Masimilijana Alegrija doživela poraz na gostovanju kod Sasuola, a taj duel u Ređo Emiliji je završen rezultatom 1:0, uz podatak da su gosti na tom susretu propustili nekoliko zaista dobrih prilika za postizanje pogotka.
Nažalost, Juve se nimalo nije proslavio u Ligi šampiona, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta doživela čak pet poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Makabija iz Haife kada je bilo 3:1.
Stara dama se zadovoljila sa Ligom Evrope, gde je ova ekipa pre svega eliminisala Nant, pa potom ove sezone odlični Frajburg, nakon duple ponude, a u četvrtfinalu je italijanski predstavnik naišao na Sporting.
Prvi duel između ove dve ekipe je završen pobedom italijanskog predstavnika od 1:0, ali je veliko pitanje koliko je to dovoljna zaliha pred večerašnji revanš u Lisabonu.
Za kraj, Alegri za ovo gostovanje nema prevelikih problema sa izostancima, a pod znakom pitanja su jedino Kin i De Šiljo.

Naš predlog

Kao što smo dosta napomenuli, Juve je sve karte bacio na Ligu Evrope, pošto mu osvajanje ovog takmičenja garantuje plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Sa druge strane i Sporting ima najviše moguće ciljeve u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, a mišljenja smo da je najrealnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.96.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa još boljom kvotom 2.25.

Za kraj, poznato je koliko dobro Sporting ume da odigra na domaćem terenu, međutim, mišljenja smo da će italijanski gigant uspeti da izbegne poraz u ovom revanšu i izbori plasman u polufinale, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.61.

Izvor: Tip dana: Sporting – Juventus: Stara dama čuva plamen nade za igranje u Ligi šampiona!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*