Tip dana: Arsenal – Sautempton: Siti se ozbiljno približio, Tobdžije bez prava na kiks!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto je na programu po jedan meč iz engleske, španske, nemačke, italijanske i francuske lige, a za vas smo analizirali duel koji će biti odigran u Londonu, na Emirejtsku, gde će snage odmeriti Arsenal i Sautempton.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Arsenal: Da li Tobdžijama izmiče titula?

Da je neko ekipi Arsenala pre početka šampionata, ponudio da, na sedam kola pre kraja prvenstva zauzimaju prvo mesto na tabeli, sigurno je da bi svi to oberučke prihvatili.
Međutim, evidentno je da tim iz Londona u poslednje vreme igra nešto slabije nego što je to bio slučaj većim delom šampionata, što bi nažalost vrlo lako moglo i da košta titule ovu ekipu.
Naime, kao što smo već napomenuli, u ovom trenutku se Arsenal nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, koji nažalost ima i meč manje, a na sve to se i veliki derbi između ova dva tima igra na Etihadu, i vrlo verovatno će to zapravo i biti meč koji će odlučiti titulu šampiona Engleske.
Podsećamo vas da su Tobdžije ne tako davno imale skoro pa dvocifrenu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, ali je četa Mikela Artete u poslednjih nekoliko mečeva odigrala nešto slabije nego što je to bio slučaj većim delom prvenstva, a to su Građani znali da iskoriste, i sa dva vezana trijumfa priđu Arsenalu na samo četiri boda zaostatka.
U prošlom kolu je Arsenal sjajno otvorio meč na gostovanju kod Vest Hema i relativno brzo su Tobdžije došle do dvocifrene prednosti, međutim, Čekićari su u finišu prvog dela igre prvo uspeli da smanje, a potom i da dođu do izjednačenja nakon gola Bouvena, a sve to dva minuta posle promašenog jedanaesterca Sake.
Pre toga je lider na tabeli Premijer lige odigrao ponovo dobar prvi deo igre protiv Liverpula, koji je tim iz Londona rešio u svoju korist, ali je Arsenal ponovo pao u drugom delu igre, što su Redsi i te kako znali da iskoriste i dođu do više nego zasluženog remija.
Na domaćem terenu je do sada četa Mikela Artete odigrala petnaest mečeva i ostvarila dvanaest trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to od Mančester Sitija kada je bilo 1:3.
Naravno, ne treba zaboraviti da su se Tobdžije ove sezone takmičile i u Ligi Evrope, ali kako je sezona odmicala, tako je primarni cilj postao naslov prvaka u prvenstvu.
Nakon uspešne grupne faze, engleski predstavnik je u osmini finala eliminisan od Sportinga koji je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Što se tiče izostanaka za ovaj duel protiv Sautemptona, Mikel Arteta ovog puta neće moći da računa na Zinčenka, Salibu, Elnenija i Tomijašua.

Sautempton: Sveci najozbiljniji kandidat za selidbu u Čempionšip!

Fudbaleri Sautemptona su prošlu sezonu završili na petnaestom mestu na tabeli uz samo pet bodova viška u odnosu na tim koji je na kraju ispao iz Premijer lige, međutim, opstanak se niti jedne sekunde nije doveo u pitanje, pošto su popularni Sveci tek nakon jedne katastrofalne serije rezultata u finišu šampionata, došli do ovako lošeg plasmana.
I pred početak ovogodišnjeg izdanja, primarni cilj je svakako bio opstanak u društvu najboljih, međutim, kako sada stvari stoje deluje da će to biti izuzetno težak zadatak, pa neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko dugogodišnjeg prvoligaša naredne sezone gledamo u Čempionšipu.
Naime, u ovom trenutku se Sautempton nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Cenu loših rezultata je platio trener Nejtan Džons, a ekipu će po svemu sudeći do kraja sezone predvoditi Ruben Seles, koji se takođe nije proslavio u proteklom periodu.
Naime, na pet poslednjih mečeva “fenjeraš” je doživeo čak četiri poraza, uz samo jedan remi, i to u onom spektakularnom susretu protiv Totenhema, kada je bilo 3:3, nakon čega se tim iz Londona zahvalio Konteu na saranji.
U prošlom kolu su izabranici Rubena Selesa doživeli novi poraz, i to na svom terenu protiv Kristal Palasa koji igra fenomenalno u poslednje vreme.
Ni pre toga se tim koji se nalazi na poslednjem mestu na tabeli nije proslavio pošto je doživeo poraz na svom terenu od aktuelnog šampiona Mančester Sitija, a taj susret je završen rezultatom 1:4.
Inače, do sada je tim sa stadiona Sent Meris odigrao petnaest mečeva na gostovanjima i ostvario četiri trijumfa, samo jedan remi i čak deset poraza. Nažalost, posle dosta godina, Sveci imaju baš dosta problema i na svom stadionu, gde je do sada ovaj tim na šesnaest odigranih mečeva ostvario samo dva trijumfa, četiri remija i čak deset poraza, pa dolazimo do zaključka da je Sautempton više bodova osvojio na strani nego na svom terenu, gde je ovaj tim u proteklih nekoliko godina umeo da napravi dosta problema i mnogo kvalitetnijim ekipama od sebe.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč protiv Arsenala, Ruben Seles ovog puta neće moći da računa na Oršića i Salisu, dok je Adams pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Siti se baš ozbiljno približio pa deluje da Arsenal nema pravo na kiks na ovom duelu, a deluje da im u pravo vreme dolazi na red duel sa timom koji je do sada najmanje pokazao od svih u Premijer ligi, pa vam toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Vrlo lako se može dogoditi i da nam ovaj meč u Londonu donose makar dva gola u prvom poluvremenu, pa je topla preporuka igra I2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.22.

Za kraj, pored sigurne pobede lidera na tabeli Premijer lige, ubeđeni smo i da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa vam savetujemo da se opredelite za igru 4+ uz kvotu 2.24 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Arsenal – Sautempton: Siti se ozbiljno približio, Tobdžije bez prava na kiks!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*