Tip dana: Totenhem – Mančester Junajted: Pevci izlazak iz krize traže protiv zahuktalog Junajteda!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj juče, kada je na programu bilo nekoliko vrhunskih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 33. kola engleske Premijer lige u kom će Totenhem na svom terenu ugostiti Mančester Junajted.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21:15h.

Totenhem: Katastrofalne partije u poslednje vreme!

Totenhem je prošle sezone nekako došao do plasmana u Ligu šampiona, a ključni detalj je sasvim sigurno bila pobeda Pevaca u direktnom duelu sa Arsenalom u finišu prvenstva, iako su Tobdžije većim delom šampionata držale tu četvrtu poziciju, za koju znamo da je poslednja koja donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba svakako istaći da je primarni cilj Totenhema za prvi deo sezone bez ikakve sumnje bio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što su Pevci i uspeli da ostvare pošto su u svojoj grupi zauzeli prvo mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Ajntraht iz Frankfurta.
U ključnom meču koji je engleskog predstavnika čak mogao da ostavi i bez treće pozicije, savladan je Marsej na gostovanju, rezultatom 1:2, i to nakon pogotka u poslednjim sekundama susreta.
Za protivnika u osmini finala elitnog takmičenja, Totenhem je dobio italijanski Milan, a posle žreba je engleski predstavnik bio blagi favorit. Ipak, u dvomeču su Rosoneri pružili dosta više od Pevaca i potpuno zasluženo došli do plasmana u četvrtfinale, a kasnije i u polufinale nakon eliminacije Napolija.
Možda je upravo i taj dvomeč presudio Konteu, koji je praktično odmah nakon toga dobio otkaz, a njega je nasledio Kristijan Stelini, koji mu je bio i pomoćnik.
U jednom trenutku se činilo da stvari polako ali sigurno idu na bolje, tačnije da tim iz Londona ide ka Ligi šampiona, međutim, u poslednja dva kola je ova ekipa doživela isto toliko poraza, pa se u ovom trenutku Totenhem nalazi na sedmom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Mančester Junajted, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Sve je krenulo od nesrećnog poraza na domaćem terenu protiv Bornmuta kada je bilo 2:3, a sve to nakon gola koji je domaća ekipa primila u petom minutu sudijske nadoknade.
Kada su svi očekivali dosta bolji pristup na gostovanju kod Njukasla, usledila je prava katastrofa, pošto su popularne Svrake u 21. minutu meča vodile sa neverovatnih 5:0. Do kraja susreta je domaća ekipa postigla “samo” jedan pogodak, dok je Kejn ublažio poraz za konačnih 6:1.
Nakon tog poraza se uprava Totenhema zahvalila i Kristijanu Steliniju, pa će na klupi Pevaca do kraja sezone sedeti Rajan Mejson.
Inače, novi strateg tima iz Londona za ovaj veoma važan meč protiv Junajteda neće moći da računa na Lorisa, Bentankura, Sesegona, Emersona i Bisumu.

Mančester Junajted: Tim sa Old Traforda na pragu Lige šampiona!

Nažalost, fudbaleri Mančester Junajteda nisu ostvarili primarni cilj kada je u pitanju prošla sezona, pošto je ekipa sa “Old Traforda” na kraju zauzela tek šesto mesto na tabeli i na taj način ostala bez plasmana u Ligu šampiona, pa se jedan od najtrofejnijih engleskih klubova morao zadovoljiti sa drugim po kvalitetu evropskim klupskim takmičenjem – Ligom Evrope.
Novi trener je u međuvremenu postao Ten Hag koji je u proteklih nekoliko sezona sa dosta uspeha vodio ekipu Ajaksa sa kojom je ne tako davno igrao i polufinale Lige šampiona i kako sada stvari stoje utisak je da je to bio dobar posao engleskog velikana.
Pre svega, Đavoli su na pravom putu da dođu ponovo do plasmana u Ligu šampiona, pošto se u ovom trenutku Junajted nalazi na sjajnom četvrtom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na petoplasiranu Aston Vilu, ali i čak tri meča manje u odnosu na ekipu iz Birmingema.
U jednom periodu je Mančester bio u ozbiljnoj krizi rezultata, što se najbolje videlo i na gostovanju kod Liverpula, kada su Redsi demolirali ljutog rivala sa više nego ubedljviih 7:0.
Ipak, u poslednje vreme izabranici Ten Haga pružaju dosta dobre partije pa je tako četvrtoplasirana ekipa na tabeli vezala tri trijumfa u Premijer ligi. Poslednji u nizu desio se u prošlom kolu kada je nekadašnji šampion Engleske slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Notingem Foresta, a taj susret je završen rezultatom 0:2.
Pre toga je Junajted slavio i na svom terenu protiv Evertona, kome su bodovi iz tog susreta bili preko potrebni, a koji je na kraju završen pobedom domaćina od 2:0.
Nakon odličnih partija u grupnoj fazi Liga Evrope, engleski predstavnik je u šesnaestini finala prvo eliminisao Barselonu, potom Betis, ali je treći španski klub bio koban po ekipu sa Old Traforda, pošto je Sevilja u četvrtfinalu uspela da eliminiše izabranike Ten Haga.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Junajted pre samo nekoliko dana uspeo da dođe i do plasmana u finale FA Kupa, nakon trijumfa nad Brajtonom, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Mančester Junajteda za ovo gostovanje kod Totenhema neće moći da računa na Varana, Martineza, Van De Beka, Garnača, Grinvuda i Džonsa, dok su pod znakom pitanja Mektominej i Fernandeš.

Naš predlog

Totenhem zaista igra katastrofalno u poslednje vreme, ali i pored toga ovu ekipu još uvek ne treba otpisivati iz borbe za plasman u Ligu šampiona, i mišljenja smo da Hari Kejn i drugari nakon one katastrofe u prošlom kolu kod Njukasla neće doživeti poraz i na ovom meču protiv Junajteda, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.56.

Ono što se ne sme dovesti u pitanje su golovi, a mišljenja smo da će ih biti na obe strane pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.

Za kraj, domaćin će dati sve od sebe da prekine katastrofalnu seriju rezultata, ali i da prvi put posle četiri poraza od Junajteda, slavi nad nekadašnjim šampionom Engleske, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.80.

Izvor: Tip dana: Totenhem – Mančester Junajted: Pevci izlazak iz krize traže protiv zahuktalog Junajteda!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*