Tip dana: Bohum – Dortmund: Mogu li Milioneri do prve titule u Bundesligi posle jedanaest godina posta?

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto je na programu nekoliko i te kako interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali susret između Bohuma i Dortmunda.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Bohum: Težak meč u najgorem mogućem trenutku!

Fudbalski klub Bohum je osnovan 1848. godine, a do sada ovaj klub nije beležio neke značajnije rezultate, osim što je četiri puta dolazio do naslova prvaka u Cvajti.
Treba napomenutni naravno da je ovaj tim i dva puta igrao u finalima nemačkog Kupa, i nažalost oba puta izgubio, a poslednji put se to desilo još 1988. godine kada je Ajntraht u finalu slavio sa 1:0.
Kada je u pitanju prošla sezona, Plavi su na kraju završili na sjajnom trinaestom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju napustili najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, što znači da se opstanak ni u jednom trenutku i nije dovodio u pitanje.
Naravno da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, ali je utisak da će ovog puta to biti dosta teži zadatak.
Naime, u ovom trenutku se Takuma Asano i drugari nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada su izabranici Tomasa Leča odigrali 29 mečeva u Bundesligi i ostvarili osam trijumfa, tri remija i čak osamnaest poraza, što je zaista previše.
U prošlom kolu je Bohum odigrao izuzetno loš meč na svom terenu protiv Volfsburga u kom je gostujuća ekipa bez većih problema slavila sa više nego ubedljivih 1:5. Nećemo preterati ukoliko kažemo da je ta pobeda Volfsburga mogla da bude i ubedljivija, ali treba istaći i da je domaća ekipa imala nekoliko sjajnih šansi za postizanje pogotka, i utisak je da su zaslužili više od tog jednog gola koji je postigao Brošinski, sredinom drugog poluvremena.
Na domaćem terenu su Plavi do sada odigrali četrnaest mečeva i ostvarili šest trijumfa, samo jedan remi i sedam poraza, ali je zato Bohum druga najgora gostujuća ekipa, pošto je petnaestoplasirani tim na tabeli na petnaest odigranih susreta na strani ostvario dva trijumfa, dva remija i čak jedanaest poraza.
Ako se osvrnemo na međusobne susrete između Borusije i Bohuma, doći ćemo do zaključka da su Milioneri slavili na poslednja dva meča, međutim, ne treba zaboraviti da je pre nešto manje od godinu dana Bohum na Signal Iduna Parku naneo poraz Borusiji iz Dortmunda, i bio je to jedan zaista fantastičan meč na kom smo videli čak sedam golova, pošto su Plavi slavili sa 3:4.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan meč protiv Dortmunda, trener Tomas Leč neće moći da računa na Forstera koji je nedavno povredio ahilovu tetivu.

Dortmund: Milioneri drže sve u svojim rukama!

Dortmund je kao što je to dobro poznato prošlu sezonu po starom običaju završio na drugom mestu na tabeli iza neprikosnovenog Bajerna.
Sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu šampiona, u kojoj je tim sa Signal Iduna Parka želeo da ostavi što bolji utisak, pogotovu što se poularni Milioneri u prošlom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja nisu proslavili.
Grupa je na prvi pogled bila izuzetno teška, pošto su u njoj pored nemačkog predstavnika bili još i Mančester Siti, Sevilja i neugodni Kopenhagen, a na kraju je četa Edina Terzića zauzela drugo mesto, uz veliku bodovnu prednost u odnosu na trećeplasiranu Sevilju.
U osmini finala su Milioneri naišli na ekipu Čelsija, koja je u oba prelazna roka potrošila neverovatnih 630 miliona evra.
U prvom susretu je Dortmund odigrao jedan sjajan meč, slavio sa 1:0, međutim, u revanšu su Plavci pobedili sa 2:0 i potpuno zasluženo došli do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa.
U međuvremenu je aktuelni vicešampion Nemačke eliminisan i u Kupu od Lajpciga, što znaći da će se ekipa sa Signal Iduna Parka u nastavku sezone u potpunosti fokusirati na Bundesligu.
Posle duže vremena, popularni Milioneri konačno drže sve u svojim rukama, i ukoliko dobiju sve utakmice do kraja prekinuće višegodišnju dominaciju Bajerna.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Edina Terzića nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Bajern koji ima ogromnih problema u poslednje vreme.
U prošlom kolu je Borusija bez većih problema na svom terenu savladala Ajntraht iz Frankfurta, a taj duel na Signal Iduna Parku je završen rezultatom 4:0.
Na gostovanjima je do sada lider na tabeli odigrao petnaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, dva remija i šest poraza, a da je nešto bolje ovaj tim igrao na strani, pitanje šampiona Nemačke bi već bilo rešeno, pošto je na domaćem terenu Borusija gotovo pa nepogrešiva i ima skor od dvanaest trijumfa, jednog remija i jednog poraza.
Edin Terzić ima dosta kadrovskih problema pred ovo gostovanje kod Bohuma, pošto ovog puta neće moći da računa na Menijea, Šloterbeka, Duranvila, Kulibalija i Bauzu.

Naš predlog

Iako su Bohumu bodovi zaista potrebni, mišljenja smo da je ovo prilika koju Dortmund ne sme da propusti, pošto će popularni Milioneri ukoliko dobiju sve utakmice do kraja Bundeslige sigurno postati šampioni, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Za očekivati je da izabranici Edina Terzića koji radi sjajan posao na klupi ovog tima od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu domaćina, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.14.

Za kraj, međusobni susreti između ova dva kluba nam uvek donose dosta golova i deluje da bi to slučaj mogao da bude i večeras, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ uz kvotu 2.19 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Bohum – Dortmund: Mogu li Milioneri do prve titule u Bundesligi posle jedanaest godina posta?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*