Tip dana: Barselona – Betis: Katalonce izujedale Pčele u Valjehasu, popravni protiv Andalužana!

U subotu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Barselone i Betisa.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Barselona: I pored loših partija u poslednje vreme, titula na dohvat ruke!

Poražavajuće zvuči podatak da Barselona pune četiri godine nije bila šampion Španije, međutim, kako sada stvari stoje, utisak je da će taj post biti prekinut ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz čak jedanaest bodova viška u odnsou na drugoplasirani Real Madrid, što je verovatno i nenadoknadiva razlika, ako uzmemo u obzir da je do kraja prvenstva ostalo još samo šest kola.
Treba biti realan pa priznati da Barselona ima baš dosta problema u poslednje vreme, a to se verovatno najbolje videlo i u prošlom kolu kada je ova ekipa poražena na gostovanju kod Valjekana, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Pre toga je ruku na srce Barsa slavila u velikom derbiju protiv Atletiko Madrida sa minimalnim rezultatom, ali je i pre svega toga tim iz Katalonije odigrao dva vezana remija, i to oba bez golova.
Na sreću, te kikseve nije uspeo da iskoristi Real koji je prvo poražen od Viljareala, a potom i u prošlom kolu kod Đirone, pa je utisak da su fudbaleri Barselone stavili jednu ruku na šampionski pehar.
Na domaćem terenu je lider na tabeli u dosadašnjem toku ovogodišnjeg izdanja La Lige odigrao petnaest mečeva i ostvario dvanaest trijumfa uz samo tri remija, bez poraza.
Podsećamo vas da je jedna od najboljih ekipa u Evropi eliminisana iz Lige šampiona još u grupnoj fazi, a da stvari budu još gore, lider na tabeli španskog prvenstva je eliminisan iz Liga Evrope već na prvoj prepreci, i to od Mančester Junajteda u jednom zaista sjajnom dvomeču.
Najzad, Katalonci se nisu proslavili ni u španskom Kupu Kralja, iako su u prvom polufinalnom meču bili bolji od Reala, ali je u revanšu kraljevski klub na Kamp Nou demolirao Barsu, sa više nego ubedljivih 4:0.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj meč protiv Betisa, Ćavi ovog puta neće moći da računa na Roberta, dok je Alarkon pod znakom pitanja.

Betis: Zeleni u velikim problemima!

Nije se Betis proslavio prošle sezone, međutim, ono što je najbitnije ekipa iz Andaluzije je uspela da dođe do plasmana u Ligu Evrope.
Ipak, ono po čemu će svi navijači Betisa sasvim sigurno pamtiti prošlu sezonu još dosta dugo je osvojen trofej u Kupu Kralja i to nakon trijumfa nad Valensijom, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Primarni cilj ove sezone je svakako bio napad na Ligu šampiona, međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da od toga ni ovog puta nažalost neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Manuela Pelegrinija nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Real Sosijedad, koji ruku na srce ima i meč viška, pošto je ova ekipa sinoć bez većih problema slavila na gostovanju kod Osasune, rezultatom 0:2.
Betis je u prošlom kolu imao lepu priliku da se približi timu sa Anoete, ali je međusobni susret između ova dva tima na Benito Viljamarinu završen bez pobednika, ali i bez golova.
Na gostovanjima su do sada Zeleni odigrali petnaest mečeva i ostvarili šest trijumfa, isto toliko poraza, ali i tri remija, uz podatak da je ova ekipa poslednji meč na strani odigrala protiv Osasune i izgubila sa 3:2.
Pored najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala Betis se ove sezone takmičio i u Ligi Evrope, gde je španski predstavnik vrlo lagano došao do prvog mesta u grupi uz čak šest bodova u odnosu na drugoplasiranu Romu.
Na šest odigranih susreta Andalužani su ostvarili čak pet trijumfa uz samo jedan remi i to na svom stadionu, upravo protiv italijanskog predtavnika.
Ipak, španski predstavnik je eliminisan već u osmini finala i to od Mančester Junajteda koji je bez većih problema slavio u oba susreta i na kraju dosta lakše nego što se očekivalo prošao dalje.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Pelegrini za ovaj duel neće moći da računa samo na Fekira, dok je pod znakom pitanja Ruiz.

Naš predlog

Generalno, ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da nam međusobni susreti između ova dva tima skoro uvek donose veliki broj pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Retko kada se na mečevima između Barselone i Betisa desi da jedna od ekipa ne postigne pogodak, pa je topla preoruka igra GG koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.05.

Posle duže vreme, red je da i Barsa nekoj ekipi postigne dva ili više pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ uz kvotu 1.47 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Barselona – Betis: Katalonce izujedale Pčele u Valjehasu, popravni protiv Andalužana!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*