Tip dana: Liverpul – Totenhem: Bitka za utešnu evropsku nagradu!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Enfildu, gde će snage odmeriti Liverpul i Totenhem.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 17 časova.

Liverpul: Mogu li Redsi do plasmana u Ligu šampiona?

Nakon jednog blistavog perioda Liverpula u kom je ova ekipa uspela da dođe do titule u Ligi šampiona, ali i do naslova prvaka u Premijer ligi posle čak trideset godina posta, poslednje dve sezone su za zaborav.
Ako se o prošloj još mogla i reći koja lepa reč, s obzirom da su Redsi došli do plasmana u Ligu šampiona i velikog finala u istom takmičenju, ova će se po svemu sudeći veoma brzo zaboraviti.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Jirgena Klopa nalaze tek na sedmom mestu na tabeli i vrlo je moguće da engleskog velikana sledeće sezone ne gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, pošto u ovom trenutku tim sa Enfilda ima čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Junajted, koji pritom ima čak i meč manjka, pa je zaista teško očekivati da Đavoli u finišu prvenstva prosipaju tu ogromnu prednost.
Ruku na srce, Liverpul u poslednje vreme beleži sjajne partije i da je četa Jirgena Klopa igrala ovako većim delom šampionata, sada bi se ovaj tim borio za titulu, a ne za plasman u Ligu konferencija.
Naime, na tri poslednja meča su Redsi ostvarili isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu na veoma teškom gostovanju kod Vest Hema kada je bilo 1:2.
Golove za nekadašnjeg šampiona Engleske postigli su Gakpo i Matip, a treba istaći da je Vest Hem prvi došao do vođstva nakon pogotka Pakete u 12. minutu susreta.
I pre toga je Liverpul odigrao dosta dobar meč na svom terenu protiv Notingema, kada je bilo 3:2, dok je serija pobeda počela na gostovanju kod Lidsa, kada su Redsi odigrali jednu od svojih najboljih partija ove sezone i bez većih problema slavili sa 1:6.
Na domaćem terenu je do sada tim sa Enfilda odigrao petnaest mečeva i ostvario deset trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz.
Što se tiče Lige šampiona, engleski predstavnik je igrao zaista dobro u grupnoj fazi, gde je ovaj tim imao učinak od pet trijumfa i jednog poraza, ali ni to nažalost nije bilo dovoljno za prvo mesto u grupi, pošto je Napoli imao bolji međusobni skor.
Žreb je za Redse bio nemilosrdan, pošto su za protivnika dobili Real Madrid, koji je odigrao fantastično prvi meč na Enfildu i demolirao ljutog rivala rezultatom 2:5, pa je revanš u prestonici Španije bio samo formalnost, ali i tu je kraljevski klub došao do trijumfa, rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju izostanci, Jirgen Klop za ovaj veoma važan meč protiv Totenhema neće moći da računa na Firmina, Bajčetića i Ramseja.

Totenhem: Tri meča bez trijumfa u najgorem mogućem trenutku!

Pamtimo sigurno svi ono finale Lige šampiona, koje je Totenhem nažalost izgubio od Liverpula, rezultatom 2:0, i deluje da je od tog trenutka nekako sve krenulo nizbrdo za Pevce.
Klub je napustio Maurisio Poketino, a iako je i posle toga tim iz Londona uspevao da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što je između ostalog bio slučaj i prošle sezone, jasno je bilo da Totenhem više nije bio na tom nivou, na kom je bio pod Poketinom, kada je ova ekipa primera radi u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisala Mančester Siti u dvomeču, a potom i Ajaks nakon onog nestvarnog preokreta i gola Lukasa Mure u poslednjim sekundama susreta.
Činilo se da Antonio Konte ima siguran posao u Londonu, međutim, nakon serije poprilično loših rezultata, Pevci su odlučili da mu se zahvale na saradnji.
Njega je nasledio Kristijan Stelini, koji je naravno bio prelazno rešenje do imenovanja novog trenera na kraju sezone, ali se ni dojučerašnji Konteov pomoćnik nije dugo zadržao na klupi Pevaca.
Tome je doprinela i katastrofalna serija rezultata, mada je vrlo verovatnije da je kap koja je prelila čašu bio težak poraz na gostovanju kod Njukasla, kada je bilo čak 6:1, a poražavajuće zvuči podatak da su Svrake nakon 21. minuta susreta imali čak pet gola prednosti.
Pre svega toga je ova ekipa mimo svih očekivanja doživela poraz na svom stadionu od Bornmuta, u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
Najzad, u prošlom kolu su Pevci konačno odigrali jedan dosta dobar meč i remizirali na svom terenu protiv favorizovanog Mančester Junajteda, a taj susret je završen rezultatom 2:2.
Iako je Junajted imao čak dva gola prednosti na poluvremenu, u drugom delu igre je tim iz Londona zaigrao dosta bolje i preko Pora i Sona došao do veoma važnog boda, koji ovom timu ostavlja nadu kada je u pitanju borba za plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba istaći da je engleski predstavnik uz dosta muke došao do plasmana u nokaut fazu, i to nakon preokreta u poslednjem kolu na gostovanju kod Marseja, kada je bilo 1:2.
Ipak, već na prvoj prepreci su Pevci zaustavljeni, pošto je u osmini finala Milan bio bolji i zasluženo došao do plasmana u četvrtfinale, a kasnije i u polufinale.
Za kraj, vršilac dužnosti trenera Totenhema Rajan Mejson za ovo gostovanje kod Liverpula neće moći da računa na Betankura, Sesegona, Bisumu i Emersona, dok je Loris pod znakom pitanja.

Naš predlog

Evidentno je da Liverpul u poslednje vreme pruža dosta bolje partije nego što je to bio slučaj većim delom šampionata, zbog čega vam između ostalog i savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.54.

Za očekivati je da bude dosta golova na Enfildu, pošto u principu i jedni i drugi nemaju šta da izgube na ovom duelu, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.47 u Meridianu.

Kako smo poprilično ubeđeni u trijumf Redsa na ovom duelu, ali i u veliki broj golova, topla preporuka je kombinacija igara 1&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Izvor: Tip dana: Liverpul – Totenhem: Bitka za utešnu evropsku nagradu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*