Tip dana: Lester – Everton: Lisice jedu karamele za opstanak u Premijer ligi!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel na King Paueru, gde će Lester ugostiti Everton.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Lester: Lisice odavno nisu bile u goroj situaciji!

Od Lestera smo pre početka šampionata očekivali borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, a kako sada stvari stoje utisak je da će svi navijači popularnih Lisica biti prezadovljni ukoliko njihova omiljena ekipa na kraju opstane u društvu najboljih.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Dina Smita nalaze na osamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
Poražavajuće zvuči podatak da je ekipa sa King Pauera do sada odigrala 33 meča u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i doživela čak dvadeset poraza, osam trijumfa i pet remija.
Cenu loših rezultata je platio dugogodišnji strateg ovog tima Brendan Rodžers, koji je smenjen a na njegovo mesto je postavljen bivši strateg Aston Vile i Norviča, Din Smit, pred kojim je izuzetno težak zadatak, da Lester ostavi u društvu najboljih.
Od kako je ovaj čovek seo na klupu popularnih Lisica, mora se priznati da osamnaestoplasirani tim na tabeli pruža dosta bolje partije, pa je tako ova ekipa prvo nakon preokreta na svom terenu ostvarila veoma važan trijumf protiv Vulverhemptona kada je bilo 2:1, a potom i remizira u prošlom kolu na gostovanju kod Lidsa, kada je bilo 1:1.
Domaća ekipa je sredinom prvog poluvremena preko Sinistere došla do prednosti, a bod gostima doneo je legendarni Džejmi Vardi u 80. minutu susreta.
Do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao šesnaet mečeva na svom stadionu i ostvario samo četiri trijumfa, tri remija i čak devet poraza, pa je utisak da je jedan od glavnih razloga za loše partije Lisica ove sezone, to što tim sa King Pauera igra očajno na svom terenu, gde je u prethodnih nekoliko sezona ovaj tim igrao zaista fenomenalno.
Na pet poslednjih mečeva u Premijer ligi, Lester je ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
Inače, poslednji međusobni susret između Lestera i Evertona je odigran početkom novembra prošle godine na Gudisonu, kada su gosti slavili sa 0:2.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel protiv Evertona, Din Smit neće moći da računa na Ihenača, Džastina i Vestegarda, dok su pod velikim znakom pitanja Bertran, Evans i Pereira.

Everton: Mogu li Karamele do opstanka?

I od Evertona smo ove sezone očekivali mnogo više, mada treba biti realan pa priznati da su popularne Karamele i prošle sezone imale dosta problema u najkvalitetnijoj ligi na svetu.
Naime, na kraju su popularne Karamele prvenstvo završile na šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Barnli koji je na kraju i ispao u Čempionšip.
Vrlo lako se nažalost može desiti da izabranike Šona Dajša naredne sezone gledamo u drugom po kvalitetu rangu engleskog fudbala, pošto se tim sa Gudisona u ovom trenutku nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na timove koji su u bezbednoj zoni.
Do sada je nekadašnji učesnik Liga Evrope odigrao 33 meča u prvenstvu i ostvario samo šest trijumfa, deset remija i čak sedamnaest poraza.
I Everton je poput Lestera već smenio jednog trenera ove sezone, pošto je Frenk Lampard dobio otkaz nakon serije izuzetno loših rezultata, a na njegovo mesto je seo Šon Dajš, čovek koji neguje defanzivan stil fudbala, a sve u nastojanju da Karamele nekako osiguraju opstanak što će kao što smo već napomenuli biti dosta težak zadatak, ne samo zbog pozicije na tabeli, već i zbog toga što Everton ima izuzetno težak raspored do kraja prvenstva.
U prošlom kolu je tim sa Gudisona odigrao jedan izuzetno loš meč pred svojim navijačima protiv ove sezone odličnog Njukasla, a taj duel su popularne Svrake rešile u svoju korist rezultatom 4:1.
Na pet poslednjih mečeva u Premijer ligi Karamele ne znaju za pobedu, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila dva remija i čak tri poraza, pa je utisak da Evertonu nije pomoglo ni dovođenje Šona Dajša, iakosu po njegovom preuzimanju, fudbaleri devetnaestoplasirane ekipe na tabeli zaigrali dosta bolje, ali je to bilo kratkog daha.
Pre tog kratastrofalnog poraza na domaćem terenu od Njukasla, tim sa Gudisona je uspeo na strani da remizira protiv zahuktalog Kristal Palasa koji igra fantastično od kako se na klupu ovog tima vratio legendarni Roj Hodžson.
Što se tiče partija na strani, do sada je Everton odigrao šesnaest mečeva van svog terena i nije se proslavio s obzirom da je u tom periodu ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf, sedam remija, ali i osam poraza.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Šon Dajš za ovo gostovanje kod Lestera neće moći da računa na Tausenda i Vinagrea, dok je Kolman pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Lester u poslednje vreme pruža nešto bolje partije nego što je to slučaj bio većim delom šampionata, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pošto je ulog zaista ogroman, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Za kraj, možda i idealna igra kada je u pitanju ovaj susret na King Paueru je kombinacija 1X&0-3 uz kvotu 1.73.

Izvor: Tip dana: Lester – Everton: Lisice jedu karamele za opstanak u Premijer ligi!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*