Tip dana: Brajton – Mančester Junajted: Đavoli dobili kad je bilo važno, Galebovi pobedom lete u Evropu!

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma važnih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Brajtona i Mančester Junajteda.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 21h.

Brajton: Pobeda donosi šesto mesto na tabeli!

Brajton je prošle sezone igrao zaista sjajno, a nekako je najbolji pokazatelj za to i deveto mesto na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Vest Hem, koji je na kraju došao do plasmana u Ligu konferencije, što nam pokazuje da ni plasman u neko od evropskih takmičenja nije bio tako daleko u prošlom šampionatu.
Ovog puta je uprava kluba kao primarni cilj izdvojila upravo plasman u Evropu, a kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Galebove naredne sezone gledamo u Ligi Evrope, što bi bio zaista fenomenalan uspeh.
Naime, u ovom trenutku se izabranici trenera De Zerbija koji radi fenomenalan posao u Brajtonu, nalaze na osmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Totenhem, koji ima čak tri meča viška u odnosu na Brajton, pa je računica jasna – ukoliko Galebovi slave na ovom susretu protiv Mančester Junajteda doći će do šeste pozicije na tabeli koja na kraju prvenstva donosi plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, i prići će petoplasiranom Liverpulu na samo četiri boda manjka, a treba napomenuti da Redsi u ovom trenutku takođe imaju čak tri meča viška u odnosu na izabranike Roberta De Zerbija.
U prošlom kolu je Brajton odigrao sjajaj meč na svom terenu protiv Vulverhemptona i bez većih problema slavio sa više nego ubedljivih 6:0.
Po dva gola na tom susretu postigli su Undav, Gros i Velbek, a nećemo preterati ako kažemo da je taj trijumf domaće ekipe mogao da bude i ubedljiviji.
Inače, treba podsetiti da je Brajton nedavno eliminisan od Junajteda u polufinalu FA Kupa i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, pa je sigurno da će večerašnji susret biti najbolja moguća prilika za revanš. Pre te eliminacije su Galebovi vezali dva trijumfa protiv tima sa Old Traforda, a svakako da će u posebnom sećanju svim navijačima ovog kluba ostati okršaj iz prošle sezone, kada je Brajton na svom terenu slavio sa više nego ubedljivih 4:0.
Za kraj, Roberto De Zerbi za ovaj susret protiv Mančester Junajteda neće moći da računa na Lalanu, Lamptija, Sarmienta i Veltmana.

Mančester Junajted: Đavoli odlični u poslednje vreme, Liga šampiona na vidiku!

Nakon još jedne poprilično sušne sezone, tokom prethodnog leta su se desile velike promene u Junajtedu, a ona glavna se desila na klupi, pošto je trener ovog kluba postao Ten Hag koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha vodio Junajted.
Bilo je nekoliko veoma zanimljivih transfera, a sve u nastojanju da se Mančester vrati u Ligu šampiona, i kako sada stvari stoje utisak je da je holandski stručnjak i uradio ono zbog čega je došao u Premijer ligu.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Old Traforda nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak četiri boda viška u odnosu na Liverpul, koji ima i dva meča više. Isto tako, Đavoli imaju samo dva boda manje u odnosu na trećeplasirani Njukasl, i ukoliko pobede na ovom susretu, izabranici Ten Haga će doći do treće pozicije na tabeli, što je kada se sve sabere i oduzme, vrlo verovatno i realnost Junajteda u ovom trenutku.
U poslednje vreme nekadašnji šampion Engleske pruža izuzetno dobre partije, pa je tako Junajted na pet poslednjih mečeva ostvario čak četiri trijumfa, uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 2:2.
U prošlom kolu je tim sa Old Traforda na svom terenu uz dosta muke savladao u poslednje vreme odličnu Aston Vilu, a taj susret je završen rezultatom 1:0. Jedini gol delo je Fernandeša u finišu prvog poluvremena, a treba napomenuti da je ovo bila treća uzastopna pobeda Junajteda na domaćem terenu i to bez primljenog pogotka, a zanimljivo zvuči podatak da je poslednja ekipa koja je uspela da postigne pogodak na Teatru snova Lids, a taj susret je odigran početkom februara.
Za razliku od toga, izabranici Ten Haga imaju puno problema na strani ove sezone, gde je nekadašnji šampion Engleske na šesnaest odigranih mečeva ostvario sedam trijumfa, tri remija i šest poraza.
Kao što je poznato, Đavoli su ove sezone nastupali i u Ligi Evrope, gde je ovaj tim stigao do četvrtfinala, ali je tamo engleski predstavnik eliminisan od Sevilje.
Prvi susret u Mančesteru je završen rezultatom 2:2, a revanš na stadionu Sančez Pichuan je španski predstavnik rešio u svoju korist rezultatom 3:0, i još jednom pokazao da je Liga Evrope takmičenje u kome se Sevilja pita o svemu, o čemu najbolje svedoče i čak šest osvojenih trofeja.
Kada su u pitanju izostanci, Ten Hag ima baš dosta problema uoči ovog gostovanja kod Brajtona, pošto neće moći da računa na Varana, Martineza, Van de Beka, Garnača, Grinvuda, Džonsa i Hitona, dok je pod velikim znakom pitanja Mektominej.

Naš predlog

Brajton u poslednje vreme igra odlično na domaćem terenu pošto je ova ekipa na četiri poslednja susreta na svom stadionu ostvarila čak tri trijumfa, uz jedan remi, i ako na sve to dodamo da Brajton eventualnim trijumfom na ovom duelu izbija na šesto mesto na tabeli, toplo vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Na poslednja četiri susreta na svom stadionu Brajton je postigao neverovatnih četrnaest golova, pa je možda i idealna prognoza za ovaj duel da domaćin postiže makar dva gola, što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Poprilično smo uvereni da nas očekuje jedan izuzetno efikasan susret, pa je topla preporuka igra 4+ uz kvotu 2.37 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Brajton – Mančester Junajted: Đavoli dobili kad je bilo važno, Galebovi pobedom lete u Evropu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*