Tip dana: Leverkuzen – Keln: Farmaceuti blistaju u drugom delu sezone!

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč 31. kola nemačke Bundeslige u kom će Bajer Leverkuzen na svom stadionu ugostiti Keln.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Leverkuzen: Četiri vezana trijumfa na domaćem terenu!

Prošle sezone je Leverkuzen igrao dopadljiv, efikasan i dobar fudbal, što je na kraju šampionata popularnim “farmaceutima” donelo plasman na treću poziciju na tabeli, što naravno donosi i Ligu šampiona, a upravo to i jeste bio primarni cilj Bajera kada je prošla sezona u pitanju.
Posebno dobro je nekadašnji finalista najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja igrao u finišu šampionata, kada je na četiri poslednja susreta zabeležio isto toliko trijumfa, i na kraju imao čak šest bodova viška od četvrtoplasiranog Lajpciga.
Primarni cilj je i ovog puta bio plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali po svemu sudeći, od toga neće biti ništa, i to najviše zahvaljujući katastrofalnim partijama u prvom delu šampionata.
Cenu loših rezultata je početkom oktobra platio Herard Soeoane, a njega je na klupi Farmaceuta nasledio legendarni Ćabi Alonso i utisak je da je to bio pravi potez uprave Bajera, iako je i španski stručnjak imao dosta problema u nekoliko uvodnih mečeva.
Ipak, kako je sezona odmicala Leverkuzen je pružao sve bolje partije, pa se u ovom trenutku ovaj tim nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu konferencije, uz čak šest bodova manjka u odnosu na petoplasirani Lajpcig, ali i dva boda viška od sedmoplasiranog Volfsburga.
Na poslednjih pet mečeva šestoplasirani tim na tabeli ne zna za poraz, a u tom periodu su Farmaceuti ostvarili tri trijumfa, uz dva remija.
U prošlom kolu su izabranici Ćabija Alonsa remizirali na jednom od najtežih gostovanja u ligi, kod Union Berlina, a taj duel je završen bez pogodaka. Pre toga je Leverkuzen upisao veoma važan trijumf na svom stsadionu protiv Lajpciga, kada je bilo 2:0.
Naravno, kao što smo već napomenuli, nemački predstavnik je igrao u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je na kraju zauzeo treće mesto i morao se zadovoljiti nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde Farmaceuti guraju dosta dobro o čemu svedoči i plasman u polufinale, gde će Leverkuzen odmeriti snage sa italijanskom Romom, i sigurno je da četa Ćabija Alonsa ima lepe šanse da dođe do same završnice drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, španski stručnjak za ovaj duel sa Kelnom neće moći da računa na Luneva i Šika, dok je Palasios pod velikim znakom pitanja.

Keln: Jarčevi u Leverkuzen dolaze po sva tri boda!

Iza Kelna je jedna poprilično dobra sezona, pošto je ova ekipa na kraju zauzela sedmo mesto na tabeli što je ovom timu donelo plasman u Ligu konferencije, što je svakako okarakterisano velikim uspehom.
Tamo se nažalost nemački predstavnik nije proslavio, pošto je u konkurenciji Nice, Partizanai Slovackog završio na trećem mestu na tabeli, što je nažalost značilo i eliminaciju iz trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Primarni cilj je i pre početka ovog šampionata bio plasman na poziciju koja na kraju prvenstva donosi izlaz u Evropu, međutim, kako sada stvari stoje od toga po svemu sudeći neće biti ništa, pošto se u ovom trenutku popularni Jarčevi nalaze na jedanaestom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Leverkuzen, kod koga između ostalog i dolaze u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu su izabranici Štefena Baumgarta doživeli poraz pred svojim navijačima od ove sezone odličnog Frajburga, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Gostujuća ekipa je do prednosti došla golom Doana početkom drugog poluvremena, a treba biti realan pa priznati da je Keln zaslužio makar bod na tom susretu, međutim, lopta nije htela u mrežu.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala izabranici Štefena Baumgarta su ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to taj pomenuti u prošlom kolu od četvrtoplasiranog tima na tabeli.
Na gostovanjima su do sada Jarčevi odigrali petnaest mečeva i ostvarili samo tri trijumfa, šest remija i isto toliko poraza, pa je očigledno da se ova ekipa nije proslavila van svog stadiona, ali svakako treba napomenuti da je ovosezonski predstavnik Nemačke u Ligi konferencija na poslednja dva meča u gostima ostvario isto toliko trijumfa i to prvo protiv Augsburga, a potom i protiv Hofenhajma, a ono što je zanimljivo je da je oba puta rezultat bio 1:3.
Poslednji međusobni susret protiv Leverkuzena, ekipa Kelna je odigrala početkom novembra prošle godine kada je bilo 1:2 za popularne Farmaceute, dok su pre toga Jarčevi slavili u gostima sa 0:1, pa im nije strano kako se pobeđuje u Leverkuzenu.
Za kraj, Štefen Baumgart za ovo gostovanje neće moći da računa na Andersona, Dica i Uta koji su povređeni, kao i na Martela koji odrađuje suspenziju zbog žutih kartona.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Leverkuzen u poslednje vreme pruža zaista blistave partije na domaćem terenu, zbog čega vam najviše i savetujemo da ovde probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Vrlo lako se može desiti da na ovom susretu vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Generalno, utisak je da nas očekuje jedan izuzetno efikasan susret, pa je topla preporuka igra 3+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.70.

Izvor: Tip dana: Leverkuzen – Keln: Farmaceuti blistaju u drugom delu sezone!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*