Tip dana: Mančester Junajted – Vulverhempton: Vukovi plaćaju ceh Junajtedovom moranju!

U subotu nas širom Evrope očekuje nekoliko zaista fenomenalnih susreta, a jedan od njih se igra na Old Trafordu gde će snage odmeriti Mančester Junajted i Vulverhempton.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 16 časova.

Mančester Junajted: Loše partije u najgorem mogućem trenutku!

Nažalost, fudbaleri Mančester Junajteda nisu ostvarili primarni cilj kada je u pitanju prošla sezona, pošto je ekipa sa Old Traforda na kraju zauzela tek šesto mesto na tabeli i na taj način ostala bez plasmana u Ligu šampiona, pa se jedan od najtrofejnijih engleskih klubova morao zadovoljiti sa drugim po kvalitetu evropskim klupskim takmičenjem – Ligom Evrope.
Novi trener je u međuvremenu postao Ten Hag koji je u proteklih nekoliko sezona sa dosta uspeha vodio ekipu Ajaksa sa kojom je ne tako davno igrao i polufinale Lige šampiona koje je izgubio u onom sada već legendarnom susretu sa Totenhemom, golom Lukasa Moure u poslednjim sekundama meča.
Sačuvana je okosnica ekipe, a u timu je bio nezadovoljni Kristijano Ronaldo, koji u prvom delu sezone nije bio u prvom planu, i klub je na kraju odlučio da raskine ugovor sa njim, i to u toku Mundijala.
Naravno, i ovog puta je primarni cilj plasman u Ligu šampiona, i kako sada stvari stoje Đavoli su na pravom putu da dođu do toga, međutim, deluje da je ekipa sa Old Traforda u najgorem mogućem trenutku upala u krizu.
Naime, na dva poslednja susreta u najkvalitetnijoj ligi na svetu, Junajted je doživeo dva poraza i to prvo na gostovanju kod Brajtona, nakon pogotka primljenog u desetom minutu sudijske nadoknade, a onda i u gostima kod Vest Hema u prošlom kolu, kada je bilo 1:0.
Nakon svega se izabranici Ten Haga nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na petoplasirani Liverpul, koji na veliku sreću ima i meč manje, pa bi Mančester eventualnim trijumfom na ovom duelu protiv Vulverhemptona pobegao Redsima na četiri boda viška, što bi verovatno bila i nenadoknadiva bodovna razlika.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je četvrtoplasirana ekipa na tabeli odigrala šesnaest mečeva na Old Trafordu i ostvarila dvanaest trijumfa, tri remija i dva poraza.
Treba naravno dodati da je Junajted ove sezone igrao u Ligi Evrope, gde je ovaj tim nakon prolaska u nokaut fazu sa drugog mesta i eliminacije Barselone i Betisa u šesnaestini, odnosno osmini finala, na kraju eliminisan od Sevilje, koja je na pravom putu da dođe do novog trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Mora se priznati i da su dosta na formu Junajteda uticale povrede najbitnijih igrača, a svakako se najviše oseća odsustvo Martineza i Varana.
Pored njih Erik Ten Hag za ovaj veoma važan meč neće moći da računa na Mektomineja, Van De Beka, Grinvuda, Džonsa i Hitona.

Vulverhempton: Vukovi u bezbednoj zoni!

Fudbaleri Vulverhemptona su prošle sezone zauzeli deseto mesto na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na ekipe koje su došle do plasmana u evropska takmičenja, a vrlo lako se moglo desiti da i popularne Vukove gledamo makar u Ligi konferencija.
Međutim, ovaj tim je katastrofalno odigrao finiš Premijer lige, pošto je na pet poslednjih susreta Vulvs bio bez trijumfa, i kada se sve sabere i oduzme, dolazimo do zaključka da su Vulverhemptonu za plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje u poslednjih pet mečeva bila dovoljna dva trijumfa.
Bilo kako bilo, Vukovi su se okrenuli novoj sezoni, koja ruku na srce nije krenula onako kako su to svi očekivali, a cenu loših rezultata je platio Bruno Laž, koji je smenjen.
Na njegovo mesto je pomalo i neočekivano postavljen Žulen Lopategi, a ostaće upamćeno da je u trenutnu preuzimanja, Vulverhempton bio na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova.
Za vrlo kratko vreme je nekadašnji trener Sevilje sa kojom je došao do trofeja u Ligi Evrope preporodio uspavane Vukove i uspeo da ovaj tim izvuče iz zone ispadanja.
U ovom trenutku se Vulverhempton nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, pa zaista nema nikakve sumnje da ćemo Vulvse i naredne sezone gledati u društvu najboljih, iako se nije tako činilo u jednom trenutku.
U prošlom kolu su izabranici Đulijena Lopategija odigrali jedan dosta dobar meč na svom terenu protiv Aston Vile koja igra fantastično u drugom delu šampionata, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Jedini strelac bio je Toti u desetom minutu susreta, a zanimljivo je da do kraja meča više nije bilo golova, iako je bilo nekoliko izglednih prilika na obe strane.
U poslednje vreme Vulverhempton pruža izuzetno dobre partije na domaćem terenu, pa je tako ova ekipa na četiri poslednja susreta ostvarila isto toliko trijumfa, međutim, po tradiciji, Vukovi godinama unazad igraju katastrofalno na strani, a to je nažalost slučaj i ove sezone.
Do sada je trinaestoplasirani tim na tabeli odigrao sedamnaest mečeva na strani i ostvario samo dva trijumfa, pet remija i čak deset poraza, što je zaista previše.
Poslednji trijumf na strani izabranici Đulijena Lopategija su ostvarili još sredinom februara kada su slavili kod Sautemptona, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Za kraj, Lopategi za ovo gostovanje kod Mančester Junajteda neće moći da računa na Čikinja i Kalajdžića, dok je Traore pod znakom pitanja.

Naš predlog

Nakon dva vezana neuspeha, mišljenja smo da je vreme za jedan trijumf Junajteda, koji će ovaj tim u značajnoj meri približiti Ligi šampiona, a na sve to, treba istaći da Vulvsi igraju katastrofalno na strani u poslednje vreme, pa se po našem mišljenju jedinica ne dovodi u pitanje, uz kvotu 1.42 u Meridianu.

Utisak je da će domaćin postići makar dva pogotka na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Za kraj, sva je prilika da će izabranici Ten Haga od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Vulverhemptona, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.03 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Mančester Junajted – Vulverhempton: Vukovi plaćaju ceh Junajtedovom moranju!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*