Tip dana: Valjadolid – Barselona: Valjadolid bez prava na kiks na Zorilji, ali u goste stiže novi šampion Španije!

U utorak je veoma slaba ponuda za klađenja, a na sreću svih ljubitelja klađenja, od danas su na programu mečevi vanrednog 36. kola španske La Lige, pa smo za vas analizirali duel između Valjadolida i Barselone.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 22h.

Valjadolid: Katastrofalne partije u poslednje vreme!

Valjadolid je prošle sezone bio član Segunde, ali je ova ekipa od prvog do poslednjeg kola igrala zaista sjajno i na kraju završila na drugom mestu na tabeli, što je ovom timu doneo direktan plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Inače, Valjadolid je osnovan 1928. godine, a većinski vlasnik je legendarni brazilski fudbaler Ronaldo, koji ima čak 82% akcija.
Nakon prošlosezonskog ulaska u La Ligu, nema nikakve sumnje da je primarni cilj ovog kluba bio opstanak u društvu najboljih, a na tri kola pre kraja prvenstva se stiče utisak da će to biti veoma težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Paula Pecolana nalaze na osamnaestoj poziciji na tabeli koja je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva nažalost znači selidbu u niži rang.
Utisak je da je tim sa Zorilje u najgorem mogućem trenutku ušao u lošu seriju rezultata, pošto je Valjadolid na poslednjih pet mečeva doživeo isto toliko poraza, što je zaista previše za tim koji želi da i naredne sezone igra u elitnom rangu.
U prošlom kolu je klub koji je u većinskom vlasništvu popularnog “Zube” doživeo poraz na gostovanju kod Kadiza, a taj susret u istoimenom gradu je završen pobedom domaće ekipe od 2:0.
Upravo Kadiz i jeste direktan konkurent Valjadolidu u borbi za opstanak, pa svakako da iz tog razloga taj poraz još više boli.
Pre toga su izabranici trenera Pecolana poraženi i na svom stadionu od Sevilje, kada je bilo čak 0:3 za goste, a taj susret je obeležila jedna krajnje neobična situacija krajem prvog dela igre.
Naime, u centru skandala je bio glavni sudija Miguel Anhel Ortiz koji je svirao kraj prvog poluvremena pošto je Valjadolid postigao gol, a glavni arbitar ga poništio.
Snimci su pokazali da je sudija Ortiz dosudio kraj prvih 45 minuta nakon što je lopta već poslata ka golu Sevilje, što je izuzetno razljutilo čelnike domaćeg kluba, a reakcija VAR-a je izostala.
U drugom delu igre su Andalužani postigli čak tri gola i došli do veoma važnog trijumfa, ali je veliko pitanje šta bi bilo da je domaćinu priznat po svemu sudeći regularan pogodak u finišu prvog poluvremena.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je Valjadolid odigrao sedamnaest mečeva na Zorilji i ostvario sedam trijumfa, isto toliko poraza i samo tri remija.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč protiv Barselone, Pocelano neće moći da računa na Amalaha, Anuara, Honglu i Pereza, dok je Leon pod velikim znakom pitanja.

Barselona: Da li će Ćavi promešati karte?

Poražavajuće je pre ove sezone zvučao podatak da je Barselona svoju poslednju titulu prvaka Španije osvojila još 2019. godine.
To je naravno bio i primarni cilj, a treba biti realan pa priznati da je Barsa od početka sezone igrala na veoma visokom nivou, pa je ovaj tim na nekoliko kola pre kraja i definitivno došao do naslova prvaka Španije. Trenutno Katalonci imaju čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Atletiko što je na tri kola pre kraja nenadoknadiva bodovna razlika.
U prošlom kolu je u nešto izmenjenom sastavu novi prvak Španije doživeo poraz na svom terenu od Real Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Pre toga su Katalonci odigrali sjajan meč protiv svog gradskog rivala Espanjola (2:4), čime su Ćavijevi izabranici i definitivno došli do titule
Inače, do sada je Barselona odigrala sedamnaest mečeva na strani i ostvarila trinaest trijumfa, tri poraza i samo jedan remi.
Najviše moguće ciljeve je Barselona ove sezone imala i u Ligi šampiona, međutim španski velikan je završio takmičenje već posle prve faze.
Naime, španski predstavnik je grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja završio na trećem mestu na tabeli iza Bajerna i Intera, pa se morao zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
Odmah nakon druge uzastopne eliminacije iz grupne faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, legendarni Ćavi je izjavio da će njegovi puleni dati sve od sebe da osvoje Ligu Evrope.
Žreb je za Katalonce bio nemilosrdan, pošto je klub sa Nou Kampa za protivnika u šesnaestini finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja dobio Mančester Junajted.
Engleski predstavnik je na kraju potpuno zasluženo eliminisao Barselonu, koja se nakon toga fokusirala na prvenstvo, ali i na Kup Kralja, gde je ovaj tim gurao dobro sve do revanša polufinala, kada su Katalonci na svom terenu doživeli ubedljivo najteži poraz ove sezone i to od najljućeg rivala – Real Madrida, koji je slavio sa više nego ubedljivih 0:4.
Za kraj, Ćavi za ovaj susret neće moći da računa na Arauha, Kundea, Pedrija i Alarkona, a vrlo lako se može desiti da bivši kapiten Barselone odmori i Roberta Levandovskog, ali i još neke bitne igrače, kako bi u finišu sezone kada je već sve rešeno pružio priliku nekim fudbalerima koji su ove sezone imali slabiju minutažu.

Naš predlog

Vrlo je moguće kao što smo već napomenuli da trener Barselone na ovom susretu ukaže priliku nekim fudbalerima koji su do sada imali nešto slabiju minutažu, što bi vrlo verovatno mogao da iskoristi domaćin kome su bodovi preko potrebni, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.85.

Ako se malo osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih mečeva između Valjadolida i Barselone doći ćemo do zaključka da je na sedam poslednjih susreta tim iz Katalonije ostvario isto toliko trijumfa, a u tom periodu je Valjadolid postigao samo jedan pogodak.
Mišljenja smo da je upravo makar jedan postignut pogodak, najmanje što će domaćin na ovom susretu da uradi, a za sve to je kladionica Meridianbet odredio kvotu 1.36.

Za kraj, u poslednjih par sezona u La Ligi smo bili svedoci toga da tim koji ranije dođe do titule šampiona u poslednjih nekoliko kola igra jako loše, i to je karta na koju idu domaćini, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa čistom jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.75.

Izvor: Tip dana: Valjadolid – Barselona: Valjadolid bez prava na kiks na Zorilji, ali u goste stiže novi šampion Španije!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*