Tip dana: Lajpcig – Ajntraht Frankfurt: Bikovi brane trofej, ali Frankfurt hoće u Ligu Evrope!

U subotu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i veliko finale nemačkog Kupa u kom će snage odmeriti Lajpcig i Ajntraht iz Frankfurta.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova.

Lajpcig: Bikovi odlični u finišu šampionata!

Prošla sezona je bila istorijska za Lajpcig, pošto je ova ekipa došla do svog prvog trofeja u istoriji. Naime, popularni Bikovi su osvojili Kup nakon trijumfa u velikom finalu nad Frajburgom.
Isto tako, Lajpcig je došao do pozicije koja vodi u Ligu šampiona, gde je ovaj tim uspeo da dođe do nokaut faze, ali je tamo zaustavljen od Mančester Sitija, iako je nemački predstavnik pružio dosta dobar otpor Građanima u prvom duelu u Nemačkoj koji je završen rezultatom 1:1.
Ipak, u revanšu je četa Pepa Gvardiole demolirala Lajpcig, a kasnije i stigla do velikog finala, gde će za nedelju dana odmeriti snage protiv Intera.
Što se tiče prvenstva, nisu stvari za Lajpcig krenule onako kako su to svi očekivali, pa je nakon loših rezultata otkaz dobio Domeniko Tedesko, a njega je na klupi nasledio Marko Roze, i upravo od tog trenutka i kreću bolje partije Red Bula, i to na sva tri fronta.
Ono što je svakako najvažnije i što je bio primarni cilj i za ovu sezonu je plasman u Ligu šampiona, pošto su Bikovi sezonu završili na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na Bajern koji je na kraju ponovo došao do titule i to jedanaesti put zaredom, na jedan zaista neverovatan način, pošto je Borusija u poslednjem kolu poražena na svom terenu od Majnca, dok su Bavarci slavili u gostima kod Kelna.
U Kupu su stvari od samog starta krenule jako dobro pa slobodno možemo reći da je Lajpcig relativno lako stigao do finala i megdana sa Ajntrahtom, kome će trofej u Kupu biti jedina šansa da dođe do učešča u evropskim takmičenjima naredne sezone.
Inače, u polufinalu su izabranici Marka Rozea demolirali Frajburg na gostovanju, kada je bilo čak 1:5, a ne treba zaboraviti da je Red Bul pre toga eliminisao Dortmund (2:0), pa put do velikog finala nije bio nimalo lak, ali kao što smo već napomenuli i što se može zaključiti po rezultatima, Lajpcig je bez većih problema stigao do same završnice.
Na domaćem terenu u Bundesligi je trećeplasirani tim na tabeli odigrao sedamnaest mečeva i ostvario trinaest trijumfa, uz po dva remija i poraza.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Marko Roze za ovaj duel nema previše kadrovskih problema, jedini znak pitanja je Gulaši.

Ajntraht: Ulog je plasman u Ligu Evrope!

Poput Lajpciga, i Ajntraht je imao poprilično dobru sezonu, ne toliko u Bundesligi, koliko u Ligi Evrope gde je nemački predstavnik na kraju stigao do trofeja nakon trijumfa u finalu nad Rendžersom.
Sve to je popularnim Orlovima donelo i plasman u Ligu šampiona, gde je ova ekipa odigrala sasvim dobro grupnu fazi i na kraju uspela da dođe do drugog mesta u grupi, i obezbedi dvomeč u osmini finala elitnog takmičenja protiv Napolija.
Nažalost, italijanski predstavnik je u oba meča bio bolji i eliminisao Frankfurt, mada treba naglasiti da ova ekipa nije razočarala u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Upravo to i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu, međutim, izabranici Olivera Glasnera ne samo da nisu uspeli da dođu do nekog od prva četiri mesta, već ova ekipa nije uspela da izbori kvalifikacije ni za preostala dva evropska takmičenja pošto je Ajntraht na kraju završio na sedmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i šestoplasirani Leverkuzen.
U poslednjem kolu je prošlosezonski osvajač Liga Evrope slavio na svom terenu protiv nimalo naivnog Frajburga, a taj duel je završen rezultatom 2:1, ali se čini da je prilika za šestu poziciju propuštena u pretposlednjem kolu kada su Orlovi samo remizirali na gostovanju kod Šalkea, koji je na kraju ispao iz Bundeslige i sledeće sezone će igrati u Cvajti.
Dosta dobro je četa Olivera Glasnera ove sezone igrala u Kupu. U četvrtfinalu je Ajntraht bio bolji od Union Berlina koji je na kraju završio na sjajnoj četvrtoj poziciji u Bundesligi, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
U polufinalu su Štutgart i Ajntraht odigrali jedan fantastičan meč na kom smo videli čak pet golova, a na kraju su gosti ipak slavili sa 2:3 i zakazali sebi duel protiv Lajpciga, koji brani titulu osvojenu prošle sezone.
Poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran krajem februara kada su Bikovi slavili sa 2:1, ali ne treba zaboraviti da je tim iz Frankfurta u prvom delu šampionata pred svojim navijačima demolirao Lajpcig, pošto je taj meč završen rezultatom 4:0.

Naš predlog

Pomenuli smo već da je Lajpcig prošle sezone došao do Kupa, dok je Ajntraht osvojio Ligu Evrope. Kako su Bikovi završili na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, a Ajntraht preko prvenstva nije uspeo da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, u dobroj meri smo ubeđeni da će Ajntraht ići na sve ili ništa na ovom susretu, pa vam zato hrabro i preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 4.30.

Svakako da je dosta prihvatljivija varijanta dupla šansa X2 uz kvotu 2.07, a bez obzira što se radi o finalu Kupa, ovaj duel bi svakako trebao da nam donese dosta pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Izvor: Tip dana: Lajpcig – Ajntraht Frankfurt: Bikovi brane trofej, ali Frankfurt hoće u Ligu Evrope!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*