Tip dana: Milan – Verona: Može li Verona da slavi na San Siru protiv nezainteresovanih Rosonera i obezbedi opstanak u Seriji A?

U nedelju je na programu nekoliko veoma interesantnih mečeva, pošto nas očekuju dueli poslednjeg kola u Seriji A i La Ligi, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Milana i Verone koji će biti odigran na San Siru.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Milan: Primarni cilj je ostvaren!

Pre svega treba istaći da je bilo teško očekivati da Milan ponovi prošlu sezonu u kojoj je ova ekipa mimo svih očekivanja stigla do naslova prvaka Italije.
Sada, ako tražimo razlog za nešto slabije partije Rosonera u ovogodišnjem izdanju najkvalitentijeg ranga italijanskog fudbala, utisak je da je uprava kluba dobrano zakazala u oba prelazna roka, ali šta je tu je, najbitnije je da ćemo italijanskog giganta gledati i naredne sezone u Ligi šampiona.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Stefana Piolija koji generalno radi sjajan posao na klupi ovog tima nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na petoplasiranu Atalantu, što je naravno nenadoknadiva bodovna razlika na kolo pre kraja.
U jednom trenutku je Milan ozbiljno doveo u pitanje svoj nastup u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, nakon jedne serije katastrofalnih rezultata, međutim, kada je to bilo najpotrebnije, nekadašnji šampion Evrope je vezao dva trijumfa i obezbedio poziciju broj četiri.
Prvo je četa Stefana Piolija slavila na svom terenu protiv Sampdorije u duelu koji je završen rezultatom 5:1, da bi nakon toga ova ekipa u prošlom kolu slavila na gostovanju kod Juventusa u najvećem derbiju italijanskog fudbala, pošto je taj susret završen rezultatom 0:1.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Rosoneri pružali izuzetno dobre partije u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.
Bez većih problema je italijanski predstavnik došao do plasmana u nokaut fazu, gde je za protivnika Milan dobio Totenhem, koji je u tom trenutku imao baš dosta problema.
Prvi meč u Italiji je završen minimalnom pobedom domaćina, u revanšu u Londonu nije bilo pogodaka pa su Rosoneri potpuno zasluženo stigli do plasmana u četvrtfinale.
Tamo je Milan odmerio snage sa Napolijem, koji je u tom trenutku igrao nestvarno dobar fudbal, i svakako da se plasman Rosonera u polufinale može smatrati i iznenađenjem, ako uzmemo u obzir koliko dobro je tim podno Vezuva igrao ove sezone.
Nažalost, u borbi za finale su izabranici Stefana Piolija poklekli, pošto su Neroazuri bili bolji u oba meča i potpuno zasluženo stigli do plasmana u finale gde će za nedelju dana odmeriti snage sa Mančester Sitijem.
Za kraj, italijanski stručnjak za ovaj meč neće moći da računa na Benasera i Ibrahimovića, uz konstataciju da će Pioli skoro sigurno izvesti nešto izmenjen sastav.

Verona: Može li tim iz grada ljubavi do opstanka?

Pamtimo svi fenomenalne partije Verone prošle sezone, koju je ova ekipa završila na sredini tabele, a baš malo je falilo da se tim iz grada ljubavi umeša u borbu za plasman u Ligu konferencije, što bi bila zaista sjajna stvar.
Naravno, ne treba zaboraviti da je prošle sezone na klupi ovog simpatičnog italijanskog kluba sedeo Igor Tudor, koji je bez ikakve sumnje i najzaslužniji za odlične partije Verone u Seriji A, a o kakvom stručnjaku se radi možda i najbolje govore informacije koje nam stižu iz Italije, a to je da je hrvatski trener jedan od najozbiljnijih kandidata za novog trenera Juventusa.
Bilo kako bilo, Verona je na jedan izuzetno loš način započela ovo prvenstvo, a cenu loših rezultata je veoma brzo platio trener Gabrijele Ćofi.
Njega je na klupi nasledio Salvatore Boketi, međutim, ni on se nije najbolje snašao pa je klub ekspresno reagovao i doveo Marka Zafaronija, uz konstataciju da mu je Boketi ostao prvi pomoćnik.
Nažalost, vrlo lako se može dogoditi da Veronu naredne sezone gledamo u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala, pošto se kolo pre kraja ekipa iz grada ljubavi nalaze na osamnaestom mestu na tabeli, ruku na srce uz isti broj bodova kao i sedamnaestoplasirana Specija, koja u poslednjem kolu gostuje kod Rome.
Upravo to i jeste najveća šansa Verone, pošto je sigurno da će izabranici Žozea Murinja nakon poraza u finalu Liga Evrope dati sve od sebe da trijumfom završe sezonu u Seriji A i potvrde poziciju broj šest, a samim tim i plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je četa trenera Zafaronija propustila da praktično obezbedi opstanak, pošto je ovaj tim na svom terenu samo remizirao protiv Empolija, a sve to nakon izjednačujućeg pogotka koji je ova ekipa primila u sudijskoj nadoknadi.
Pre toga je Verona vezala nekoliko izuzetno loših rezultata, mada ovoj ekipi ni raspored nije išao na ruku, pošto su prvo poraženi od Intera na svom terenu, a onda i od Atalante na gostovanju.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Marko Zafaroni za ovaj duel neće moći da računa na Dudu i Anrija, dok su pod znakom pitanja Lazović, Lasanja, Doig i Davidovič.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Milan neće imati previše takmičarskih motiva na ovom susretu, dok Verona mora da ide na sve ili ništa i ubeđeni smo da Darko Lazović i drugari neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.96.

Ne treba ovde zaista očekivati previše pogodaka, pa vam predlažemo da odigrate igru 0-3 gola uz koeficijent 1.32 u Meridianu.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da Stefano Pioli malo promeša karte za ovaj duel i pruži šansu nekim fudbalerima koji su do sada imali nešto slabiju minutažu, što bi gosti iz Verone i te kako mogli da iskoriste, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 uz fenomenalnu kvotu 4.30 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Milan – Verona: Može li Verona da slavi na San Siru protiv nezainteresovanih Rosonera i obezbedi opstanak u Seriji A?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*