TIP DANA: Mec – Lans: Domaćin slamku spasa traži protiv aktuelnog vicešampiona Francuske!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a širom Evrope nas očekuje nekoliko izuzetno interesantnih susreta. Izbor je ovog puta pao na premijerni duel 29. kola francuske Lige 1 u okviru kog će snage odmeriti ekipe Meca i Lansa.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h
.

Mec: Može li Mec do opstanka?

Fudbalski klub Mec je osnovan 1932. godine, a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji je vicešampionska titula 1998. godine, kada je ova ekipa završila na drugom mestu Lige 1 uz isti broj bodova u odnosu na Lans, međutim pomenuta ekipa je imala bolju gol razliku što je na kraju bilo dovoljno za naslov prvaka Francuske.
Naravno, ne smemo zaboraviti ni dva trofeja u Liga Kupu, i to prvo 1986. godine, a potom i deset godina kasnije kada je u velikom finalu savladan Lion nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Pored toga, Mec je čak četiri puta osvajao Ligu 2, a poslednji put je to bio slučaj 2019. godine. I prošlu sezonu je nekadašnji vicešampion Francuske proveo u Ligi 2, a na kraju je ova ekipa stigla do drugog mesta na tabeli i direktnog plasmasna u najkvalitetniji rang francuskog fudbala, uz konstataciju da je Mec iskoristio loše partije Bordoa u finišu šampionata, pošto su Žirondinci dva poslednja meča u šampionatu izgubili, i to je Mec znao da iskoristi i sa dva vezana trijumfa dođe do plasmana u najkvalitetni rang francuskog fudbala, što naravno i jeste bio primarni cilj za ovu ekipu.
Ovog puta će naravno glavni cilj biti opstsanak u društvu najboljih, uz napomenu da sve to neće biti nimalo lak zadatak, pošto se u ovom trenutku izabranici Lasla Bolonjija nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na Nant, koji trenutno zauzima petnaestu poziciju koja je ujedno i poslednja koja na kraju šampionata garantuje opstanak u društvu najboljih.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu nekadašnji vicešampion Francuske je ostvario dva trijumfa, uz tri poraza, međutim, ta tri poraza su se desila u poslednja tri kola.
U prošlom kolu je Mec poražen na veoma teškom gostovanju kod drugoplasiranog Bresta, a bio je to jedan spektakularan duel na kom smo videli čak sedam pogodaka, pošto je na kraju najprijatnije iznenađenje šampionata slavilo sa 4:3. I pre toga je Mec bio akter jednog duela sa velikim brojem pogodaka, i to na svom terenu protiv Monaka, koji je slavio sa 2:5.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Mec odigrao trinaest mečeva na svom stadionu i ostvario samo dva trijumfa, tri remija uz čak osam poraza, a sve to četu Lasla Bolonija čini najslabijom domaćom ekipom u Ligi 1, pa nema nikakve dileme da Mecu predstoji pakleno težak zadatak večeras.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Meca i Lansa odigran je sredinom septembra na Bolaru, kada su gosti pomalo i neočekivano slavili sa 0:1, što svakako ohrabruje navijače Meca pred ovaj duel na severoistoku Francuske.

Lans: Nešto slabije partije u poslednje vreme!

Iza Lansa je jedna spektakularna sezona, u kojoj je ova ekipa zauzela drugo mesto na tabeli, i to uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ.
Ruku na srce, Parižani su dva kola pre kraja obezbedili naslov prvaka, pa je nakon toga tim sa Parka Prinčeva malo spustio gas, ali nikako ne smemo osporiti brutalno dobre partija Lansa, kome je ta vicešampionska titula donela plasman u Ligu šampiona.
Francuski predstavnik nije imao previše sreće pri žrebu pošto je dobio jednu od najjačih grupa, u kojoj su pored njih tu još bili i Arsenal, aktuelni osvajač Liga Evrope – Sevilja, ali i aktuelni šampion Holandije – ekipa PSV-a, pa je odmah na startu bilo jasno da će ovaj tim teško doći do plasmana u narednu rundu.
Na kraju su svi u klubu morali da se zadovolje sa trećim mestom na tabeli, ali je i to veliki uspeh, pošto je francuski predstavnik završio na tabeli ispred Sevilje, za koju je evropska sezona mimo svih očekivanja ekspresno završena.
U šesnaestini finala Liga Evrope Lans je odmerio snage protiv ekipe Frajburga, i tu je ovaj tim nažalost eliminisan, iako je aktuelni vicešampion Francuske imao prolaz dalje u džepu, pošto je nakon meča bez golova u Lansu, ova ekipa u revanšu sve do drugog minuta sudijske nadoknade vodila sa 1:2, ali je onda Salai postigao pogodak, doneo svom timu produžetak, i kasnije je nemački predstavnik golom Gregoriča u potpunosti preokrenuo rezultat za 3:2 i za plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Bilo kako bilo, nakon toga su se svi u klubu okrenuli francuskom šampionatu, a sve u nastojanju da Lans izbori novi plasman u neko od evropskih takmičenja, što je i te kako realno.
Naime, u ovom trenutku se prošlosezonski hit prvenstva nalazi na šestom metu na tabeli koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, uz samo bod manjka u odnosu na petoplasiranu Nicu, a poznato je da to mesto od ove sezone donosi plasman u grupnu fazu Liga Evrope.
Ruku na srce, Lans u poslednje vreme igra nešto slabije, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva u šampionatu ostvarila dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, i to u prošlom kolu na svom stadionu protiv Avra, kada je bilo 1:1.
Inače, na gostovanjima je nekadašnji šampion Francuske do sada odigrao četrnaest mečeva i ostvario pet trijumfa, isto toliko poraza i četiri remija.

Naš predlog

Sigurno je da je ovo jedna od poslednjih prilika za ekipu Meca da se uključi u borbu za opstanak, a na sve to im u goste ovog puta dolazi Lans koji u poslednje vreme ne igra baš najbolje, uz konstataciju da aktuelni vicešampion Francuske generalno ne igra dobro na strani, pa vam hrabro preporučujemo da ovde pokušate sa jedinicom, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 4.50.

Deluje da je i dupla šansa 1X na Mec poprilično korektna, a ona u kladionici Meridianbet iznosi čak 2.00, što je bez ikakve sumnje kvota, ali i igra koju ne bi smeli da propustite.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da nam ovaj duel ne donese dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola, a sve to uz kvotu 1.89 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Mec – Lans: Domaćin slamku spasa traži protiv aktuelnog vicešampiona Francuske!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*