TIP DANA: Tun – Grashopers: Koji od ova dva tima će i naredne sezone igrati u elitnom rangu švajcarskog fudbala?

U petak je veoma slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč baraža za plasman u elitni rang švajcarskog fudbala, u kom će snage odmeriti Tun i Grashopers.
Prvi meč između ova dva tima je završen rezultatom 1:1, a revanš je zakazan večeras za 20 časova i 30 minuta.

Tun: Fantastične partije u poslednje vreme!

Kada se posmatra 126 godina duga istorija Tuna, utisak je da je najveći dosadašnji uspeh plasman u grupnu fazu Lige šampiona u sezoni 2005/06. kada je švajcarski predstavnik za rivale imao Arsenal, Spartu iz Praga i Ajaks. Ovaj tim je tada završio na sjajnom trećem mestu na tabeli uz jedan trijumf i jedan remi, a veoma zanimljivo je da ova ekipa u naredna tri pokušaja nije uspela da dođe do plasmana u grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja – Liga Evrope.
Naravno, vredi napomenuti da je dva puta ova ekipa dolazila do finala švajcarskog Kupa, i nažalost oba puta je Tun gubio ta finala, a poslednje se desilo 2019. godine kada je ovaj klub poražen u velikom finalu od ekipe Bazela, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Ovu sezonu je ova simpatična ekipa provela u drugom po kvalitetu rangu švajcarskog fudbala, a na kraju je četa Maura Lustrinelija završila na drugom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Sion, koji je uspeo na kraju da dođe do povratka u Superligu.
Posebno dobro su fudbaleri Tuna igrali u finišu šampionata, pošto je ovaj tim na četiri poslednja meča ostvario isto toliko trijumfa i pobegao trećeplasiranom Vaduzu na čak 25 bodova viška, pa se pitanje baraža ni u jednom trenutku nije ni dovodilo u pitanje, a ostaće žal za prvim mestom na tabeli pogotovu što se Tun čak četiri puta ove sezone sastao sa Sionom i ostvario čak tri trijumfa, dok je jednom bilo nerešeno.
Presudile su nažalost utakmice sa nešto slabije plasiranim ekipama. U poslednjem kolu pred baraž sa Grashopersom izabranici Maura Lustrinelija su ostvarili trijumf na gostovanju kod Vila, kada je bilo 0:3.
Inače, prvi meč baraža za opstanak u elitnom rangu švajcarskog fudbala je odigran na stadionu Grashopersa, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Poluvreme je završeno bez pogodaka, a onda su gosti na samom startu drugog dela igre stigli do minimalne prednost, međutim, nekadašnji šampion Švajcarske je do izjednačenja stigao u sedmom minutu sudijske nadoknade nakon pogotka Morandija sa bele tačke, a sve to je bio povod za veliko slavlje navijača Grashopersa.

Grashopers: Švajcarski velikan pred selidbom u niži rang!

Pre svega, moramo pomenuti da Grashopers spada u red najtrofejnijih švajcarskih klubova. Ova ekipa je do sada čak 27 puta dolazila do naslova prvaka Švajcarske, i veoma je zanimljivo da ovaj klub ima najviše šampionskih titula u Švajcarskoj.
Ruku na srce, poslednja je osvojena pre više od 20 godina, preciznije, 2003. godine, kada je Grashopers završio na prvom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Bazel.
Pored toga, Grashopers je do sada čak devetnaest puta dolazio do trofeja u Kupu, a poslednji put se to desilo 2014. godine, kada je ovaj klub u velikom finalu bio bolji od Bazela, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Kada se radi o evropskim uspesima, švajcarski predstavnik je 1979. godine stigao do plasmana u četvrtfinae Lige šampiona, dok je samo godinu dana ranije Grashopers došao do polufinala UEFA Kupa (današnja Liga Evrope), gde je ovaj tim eliminisan od Bastije, koja je kasnije u velikom finalu poražena od PSV Ajndhovena.
Prošlu sezonu je švajcarski velikan završio na sedmom mestu na tabeli, pa je ovoj ekipi za samo dva boda izmakao plasman u neko od evropskih takmičenja.
Ovog puta su ciljevi bili isti, naravno, plasman u Evropu, međutim, usledilo je veliko razočarenje pošto ćemo švajcarskog velikana gledati u baražu za ostanak u elitnom rangu švajcarskog fudbala.
Naime, Grashopers je sezonu završio na pretposlednjem mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na Lozanu, pa deluje da ovaj tim nije bio ni blizu opstanku.
Na poslednjih pet mečeva u regularnom delu izabranici Marka Šolibuama su ostvarili dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, i to u poslednjem kolu protiv Lozane kada nije bilo pogodaka.
Inače, u prvom meču baraža je Grashopers bio u podređenom položaju u odnosu na Tun, a na kraju je ova ekipa golom sa bele tačke u sedmom minutu sudijske nadoknade uspela nekako da dođe do nerešenog ishoda i solidne nade da će i naredne sezone igrati u društvu najboljih, što ruku na srce neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Veoma težak meč za prognoziranje. Tun igra zaista sjajno u poslednje vreme, ali ne smemo zaboraviti da je Grashopers tim koji je čak 27 puta dolazio do naslova prvaka Švajcarske, i utisak je zaista da ovom klubu nije mesto u drugom po kvalitetu rangu švajcarskog fudbala, pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.52.

Ulog je ogroman pa ovde naravno ne treba očekivati previše pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila sjajnu kvotu 1.99.

Za kraj, sjajno bi bilo i da pokušate sa kombinacijom igara X2&0-3 a sve to uz fantastičnu kvotu 2.16 u kladionici Meridianbet.

Izvor: TIP DANA: Tun – Grashopers: Koji od ova dva tima će i naredne sezone igrati u elitnom rangu švajcarskog fudbala?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*