TIP DANA: Mec – Sent Etjen: Ima li domaćin snage za preokret i ostanak u Ligi 1?

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a svakako da će u centru pažnje biti revanš meč baraža za ulazak u Ligu 1, u okviru kog će snage odmeriti Mec i Sent Etjen.
Ove dve ekipe su pre samo nekoliko dana odigrale prvi meč na kom je Sent Etjen slavio rezultatom 2:1, pa se ova ekipa nalazi nadomak plasmanu u elitni rang francuskog fudbala.
Revanš meč je zakazan za 17 časova.

Mec: Može li ovaj tim nekako do opstanka?

Nažalost, kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da ekipu Meca naredne sezone ponovo gledamo u drugom po kvalitetu rangu francuskog fudbala.
Podsećamo vas, ovaj tim je pre samo godinu dana igrao u Ligi 2, gde je ovaj tim nakon sjajnih partija i drugog mesta na tabeli uspeo da se izbori za mesto u društvu najboljih, ali čini se da je to bilo uzalud.
Krenimo redom. Od samog starta prvenstva je bilo jasno da će Mec teško opstati u elitnom rangu francuskog fudbala, iako je u prvom delu sezone ova simpatična ekipa imala nekoliko veoma dobrih mečeva.
Kada se podvuče crta, stiće se utisak da je Mec bio najslabiji kada je to bilo najmanje potrebno, pa je tako ova ekipa na poslednja četiri susreta u prvenstvu doživela isto toliko poraza.
U poslednjem kolu Lige 1, Mec je imao izuzetno težak posao pošto je ovoj ekipi u goste stigao PSŽ, koji godinama unazad dominira francuskim fudbalom. Veoma brzo su Parižani stigli do dva gola prednosti, i to je bilo apsolutno sve što smo videli na tom susretu.
Zanimljivo je da je isti broj bodova kao i šesnaestoplasirani Mec imao i sedamnaestoplasirani Lorijen, koji je ispao u Ligu 2, uz podatak da su i jedna i druga ekipa imali potpuno istu gol razliku i na kraju je presudilo to što je u međusobnom okršaju Mec u svojoj pobedi postigao više pogodaka.
U poslednjem kolu je Lorijen slavio na svom stadionu protiv Klermona sa više nego ubedljivih 5:0, a da je primera radi ova ekipa pobedila sa 6:0, to bi značilo i automatski ostanak u društvu najboljih, dok bi Mec ispao iz elitnog ranga francuskog fudbala.
U prvom meču baraža ova ekipa je nažalost poražena na gostovanju kod Sent Etjena, a taj duel je završen pobedom domaće ekipe od 2:1.
Prvo poluvreme je završeno rezultatom 1:1, uz podatak da je gostujuća ekipa u finišu prvog dela igre stigla do poravnanja, međutim, inicijativa Sent Etjena u drugom delu igre se isplatila, pa je ova ekipa u 80. minutu susreta preko Kardone došla do veoma važne pobede, a kako Mec igra u poslednje vreme, to bi vrlo lako mogla da bude i dovoljna zaliha za plasman u Ligu 1.

Sent Etjen: Francuski velikan drži sve u svojim rukama!

Na prvi pogled se vidi da Sent Etjenu nije mesto u drugom po kvalitetu rangu francuskog fudbala, pošto se radi o jednom od najtrofejnijih timova u ovoj zemlji.
Naime, do sada je ova ekipa čak deset puta osvajala elitni rang francuskog fudbala, a poslednji put je to bio slučaj 1981. godine. Na sve to ovaj tim je i šest puta osvajao Kup, a moramo napomenuti i da je Sent Etjen tri puta dolazio do vicešampionske titule.
Od evropskih dostignuća, ne možemo a da na pomenemo finale Lige šampiona (tadašnji Kup Šampiona), u kom je francuski predstavnik poražen od Bajerna iz Minhena, a taj meč u Glazgovu je završen minimalnim trijumfom nemačkog predstavnika.
Kao što smo već napomenuli, sve ovo nam pokazuje da ovom timu nikako nije mesto u drugom po kvalitetu rangu francuskog fudbala, međutim, kako sada stvari stoje, to od sledeće sezone vrlo moguće neće biti slučaj.
Krenimo redom. Od samog starta drugog po kvalitetu ranga francuskog fudbala Sent Etjen je igrao na veoma visokom nivou, čime je ova ekipa istakla kandidaturu za plasman na jedno od prva dva mesta, za koja je dobro poznato da na kraju regularnog dela šampionata donose direktan plasman u Ligu 1.
Nažalost, poput Meca, kada je to bilo najmanje potrebno, nekadašnji šampion Francuske je odigrao nekoliko veoma slabih mečeva pa je na kraju ova ekipa završila na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Anže koji je stigao do direktnog plasmana u Ligu 1.
Na tri poslednja meča u regularnom delu prvenstva ova ekipa nije uspela da ostvari trijumf, a u tom periodu je Sent Etjen dva puta remizirao, uz poraz u poslednjem kolu od Kevijia.
Ipak, u polufinalu baraža je nekadašnji šampion Francuske bez većih problema slavio na svom stadionu protiv Rodeza, kada je bilo 2:0, a potom su puleni Olivera Dal’ Olja slavili i u prvom finalnom duelu baraža na svom stadionu protiv Meca, kada je bilo 2:1, a deluje da je domaćin možda mogao i do ubedljivijeg trijumfa.
Bilo kako bilo, i ovo je i više nego dovoljna zaliha i smatramo da jedan od najtrofejnijih francuskih timova ovu priliku neće propustiti.

Naš predlog

U prvom meču smo najbolje videli da je Sent Etjen u ovom trenutku bolja ekipa, i smatramo da će francuski velikan uspeti da izbegne poraz u revanšu, pa će samim tim doći i do plasmana u elitni rang francuskog fudbala, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.59.

Naravno, ne treba ovde očekivati previše pogodaka, čak smo u velikoj meri ubeđeni da će se gosti opredeliti za defanzivni pristup, pa vam predlažemo da okušate sreću sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Za kraj, sigurno da je idealno da se oprobate sa kombinacijom igara X2&0-3, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.13 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Mec – Sent Etjen: Ima li domaćin snage za preokret i ostanak u Ligi 1?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*