TIP DANA: Deri Siti – Voterford: Domaćin traži izlaz iz krize protiv najprijatnijeg iznenađenja šampionata!

Posle duže vremena, a sve zbog nešto slabije ponude u poslednje vreme, smo za vas analizirali jedan meč irskog šampionata, i to duel između Deri Sitija i Voterforda.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Deri Siti: Može li Deri konačno do trijumfa?

Deri Siti je tri puta dolazio do naslova prvaka Irske, a poslednji put je to bio slučaj davne 1997. godine. Pored toga ova ekipa je šest puta osvajala irski Kup, i čak jedanaest puta Liga Kup ove zemlje.
Inače, prošlu sezonu je Deri završio na odličnom drugom mestu na tabeli, uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Šamrok.
Svakako, i ovog puta izabranici Rujdrija Higinsa imaju najveće moguće ambicije u elitnom rangu irskog fudbala, a trenutno je situacija takva da se nekadašnji šampion Irske nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Šelburn, a kako još dosta ima do kraja, sigurno je da nam predstoji veoma zanimljiva šampionska trka.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu drugoplasirani tim na tabeli je ostvario dva trijumfa, dva remija, ali i jedan poraz i to na gostovanju kod aktuelnog šampiona Šamroka, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
U prošlom kolu je Deri Siti remizirao u gostima kod Dandlika, a taj duel je pomalo neočekivano završen bez pogodaka, iako se očekivalo da će sve prštati na obe strane.
Ono što nikako nije dobro je da drugoplasirani tim na tabeli na tri poslednja meča u elitnom rangu irskog fudbala ne zna za trijumf, a poslednju pobedu je nekadašnji šampion Irske ostvario još na gostovanju kod Sent Patriksa, sredinom prošlog meseca, kada je bilo 0:1.
Na domaćem terenu je Deri Siti za sada odigrao deset mečeva i ostvario šest trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, što izabranike trenera Higinsa čini najboljom domaćom ekipom u ligi.
Poslednji poraz na domaćem terenu je nekadašnji šampion Irske doživeo sredinom aprila, kada je aktuelni šampion Šamrok bez većih problema slavio sa 1:3.
Za kraj, poslednji međusobni meč između Deri Sitija i Voterforda je odigran krajem aprila na stadionu Voterforda, a taj duel je pripao gostima, koji su slavili rezultatom 0:2.

Voterford: Malo ko se nadao ovakvim partijama!

Voterford je šestostruki šampion Irske, međutim, ova ekipa je svoje najveće uspehe doživela još pre pedesetak godina, pošto je do poslednjeg naslova prvaka Irske ovaj tim stigao još 1973. godine. Naravno, moramo dodati i dva trofeja u Kupu, uz konstataciju da je ovaj tim poslednji veliki rezultat napravio 2017. godine, kada je osvojen drugi po kvalitetu rang irskog fudbala.
Prošlu sezonu je ovaj tim takođe proveo u drugoj ligi, gde je Voterford na kraju zauzeo sjajno drugo mesto i stigao do drugog mesta na tabeli i preko plej-ofa uspeo da dođe do plasmana u najkvalitetniji rang irskog fudbala, što naravno i jeste bio primarni cilj. Ono što je veoma zanimljivo je da je ova ekipa na kraju regularnog dela šampionata imala neverovatnih 25 bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Galvaj, koji je stigao do direktnog plasmana u elitni rang irskog fudbala.
Naravno, po ulasku u društvo najboljih, za primarni cilj je postavljen opstanak, međutim, deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će ekipa Voterforda igrati na ovako visokom nivou ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se dojučerašnji drugoligaš nalazi na fenomenalnom četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Deri Siti, kod koga između ostalog ova ekipa i gostuje u ovom kolu. Međutim, na sve ovo moramo napomenuti da izabranici Keita Longa imaju čak dva meča manjka u odnosu na Deri, što znači da bi sa dva eventualna trijumfa u prvenstvu ovaj tim došao na samo četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Šelburn, što je još jedan od pokazatelja koliko zapravo dobro igra Voterford ove sezone.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ova ekipa je ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod upravo prvoplasiranog Šelburna, kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja irskog šampionata slavilo na svom stadionu protiv Bohimijansa, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Za kraj, kada se radi o partijama na gostovanjima, do sada je Voterdord odigrao devet mečeva na strani i ostvario četiri trijumfa, dva remija i tri poraza.

Naš predlog

Deri Siti je trenutno najbolji domaćin u ligi, i mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jedan dobar meč ovog tima, koji na poslednja tri duela u prvenstvu ne zna za trijumf. Na sve to, čini se da Voterfordu ponestaje malo iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.47.

Ono što se po našem mišljenju ne bi smelo dovesti u pitanje na ovom duelu između Derija i Voterforda su golovi, kojih će kako stvari stoje i te kako biti na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da usmerite fokus na igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.93.

Za kraj, smatramo da nam ovaj duel vrlo lako može doneti i makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Izvor: TIP DANA: Deri Siti – Voterford: Domaćin traži izlaz iz krize protiv najprijatnijeg iznenađenja šampionata!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*