TIP DANA: Austrija – Srbija: Domaćin igra fenomenalno u poslednje vreme, Orlovi na teškom ispitu!

U utorak nas očekuje nekoliko pripremnih mečeva u okviru Evropskog prvenstva koje će za nešto manje od dve sedmice početi u Nemačkoj.
Ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran u Beču, na kom će snage odmeriti selekcije Austrije i Srbije.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Austrija: Blistave partije u poslednje vreme!

Austrijanci su svoje najbolje rezultate postizaili u daleko prošlosti, pa tako moramo napomenuti treće mesto na Mundijalu 1954. godine u Švajcarskoj, ali i četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Italiji, 1934. godine. Međutim, nakon toga se Austrijanci nisu previše proslavili, a svakako da i te kako poražavajuće zvuči podatak da je Austrija svoj poslednji Mundijal odigrala još 1998. godine, kada je ova selekcija zaustavljena u grupnoj fazi.
Takođe, zanimljivo je da ova reprezentacija sve do 2008. niti jednom nije izborila plasman na EURO, a veliko je pitanje da li bi to i tada bio slučaj, pošto je završni turnir odigran upravu u Austriji i Švajcarskoj, pa je ova selekcija imala direktno učešće.
Na poslednjem Evropskom prvenstvu koje je odigrano pre tri godine, Austrija je stigla do plasmana u nokaut fazu, gde je ova selekcija eliminisana od Italijana, koji su kasnije i osvojili EURO.
U međuvremenu je selektor ove reprezentacije postao Ralf Ragnik, i kada se podvuče crta deluje da je to bio pun pogodak.
Naime, Austrijanci su svoju kvalifikacionu grupu završili na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirane Belgijance, ali i čak devet bodova viška u odnosu na trećeplasiranu Švedsku, što znači da je ovaj tim bez većih problema stigao do plasmana na završni turnir.
Na osam odigranih mečeva ova reprezentacija je ostvarila čak šest trijumfa, uz jedan remi, ali i jedan poraz i to na domaćem terenu od Belgije, u jednom fantastičnom susretu na kom smo videil čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 2:3. Posebno dobro je Austrija izgledala u gostima, gde je ova selekcija na četiri odigrana susreta ostvarila tri trijumfa, uz jedan remi, u gostima kod Belgije, što je svakako sjajan rezultat.
Inače, od završetka kvalifikacija, izabranici Ralfa Ragnika su odigrali tri susreta i ostvarili tri trijumfa. Prvo je savladana Nemačka sa 2:0, da bi potom ova selekcija bila bolja i od Slovačke u gostima.
Najzad, Austrijanci su svoj poslednji meč odigrali krajem marta na domaćem terenu protiv nimalo naivne Turske, koja je ispraćena kući sa čak šest golova u mreži, a krajnji rezultat bio je 6:1.

Srbija: Koliko Orlovi mogu na EURU?

Srbija je poslednju deceniju dve redovnija na Mundijalima nego na EURU, a to nam najbolje pokazuje podatak da je ova reprezentacija poslednji put učestvovala na Evropskom prvenstvu još davne 2000. godine, i to pod imenom Jugoslavija.
Tada se je ova selekcija uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, ali je tamo ekipa koju je u tom trenutku predvodio pokojni Vujadin Boškov doživela pravu katastrofu od Holandije, koja je slavila sa 4:1, a svakako da je to bila jedna od najboljih partija Lala na velikim takmičenjima, i nećemo preterati ukoliko konstatujuemo da je ta pobeda Klajverta i drugara mogla da bude i ubedljivija.
Od tada je bilo nekoliko plasmana na Svetsko prvenstvo gde je Srbija niti jednom nije uspela da prođe nokaut fazu, a ako se osvrnemo na prošli Mundijal, ponovo su Orlovi dobrano razočarali, pošto je ova selekcija u konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kameruna zauzela poslednje mesto na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
Nakon lošeg rezultata u Kataru, selektor Dragan Stojković Piksi je dobio poverenje Saveza, a sve u nastojanju da Srbiju po prvi put nakon 24 pune godine vidimo na Evropskom prvenstvu.
Na prvi pogled možemo konstatavati da sama grupa nije bila nimalo teška, pošto su se u njoj pored našeg nacionalnog tima nalazile još i selekcije Crne Gore, Mađarske, Litvanije i Bugarske, a na kraju je srpski nacionalni tim grupnu fazu završio na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirane Mađare, ali i tri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Crnu Goru.
Upravo je pobedom nad ovom selekcijom na stadionu “Rajko Mitić” na dva kola pre kraja rešeno pitanje tima koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu koje će za dve sedmice početi u Nemačkoj.
Na osam odigranih mečeva su puleni Dragana Stojkovića Piksija ostvarili četiri trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, a u poslednjem kolu su Orlovi remizirali na domaćem terenu protiv Bugarske, kada je bilo 2:2, što je na kraju bilo dovoljno za plasman na završni turnir.
U međuvremenu je selektor Srbije objavio spisak za EURO, na kom je bilo dosta iznenađenja, a utisak je da se i ovog puta najviše očekuje od Mitrovića i Tadića, iako ne smemo zaboraviti ni Vlahovića i Milinković-Savića, uz napomenu da se ova reprezentacija nalazi u grupi sa Englezima, koji su možda i prvi favoriti takmičenja, ali i sa nimalo naivnim reprezentacijama Slovenije i Danske, koja je primera radi na prošlom Evropskom prvenstvu stigla čak do polufinala.
Inače, poslednji međusobni duel između Srbije i Austrije je odigran u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Mundijal koji je održan 2018. godine u Rusiji, a tada su Austrijanci u jednom sjajnom duelu slavili sa 3:2, uz konstataciju da su Orlovi posle toga savladali kući Gruziju i došli do plasmana na Mundijal.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme deluje da je Austrija u ovom trenutku ipak favorit, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.15.

Svakako, sva je prilika da će nam ovaj duel u Beču doneti dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Za kraj, i jednoj i drugoj selekciji je napad jači deo tima, a odbrana slabiji, pa je najrealnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak na ovom duelu u Beču, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG a sve to uz kvotu 1.79 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Austrija – Srbija: Domaćin igra fenomenalno u poslednje vreme, Orlovi na teškom ispitu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*