TIP DANA: Belgija – Crna Gora: Belgija retko greši na svom stadionu, Prosinečki probudio Sokolove!

U sredu je veoma siromašna ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas pripremili duel prijateljskog karaktera, u okviru kog će Belgija na svom stadionu u Briselu ugostiti Crnu Goru.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 30 minuta
.

Belgija: Bez poraza od Mundijala!

Prava je šteta što jedna zaista sjajna generacija Belgijanaca nije uspela da napravi neki značajniji rezultat na velikim takmičenjima, naravno, osim polufinala Mundijala 2018. godine, kada je ova selekcija poražena od Francuske, i po mnogim mišljenjima je taj susret bio i finale pre finala.
Na prošlom Mundijalu je ova reprezentacija blago rečeno razočarala, pošto Belgijanci u konkurenciji Maroka, Hrvatske i Kanade nisu uspeli da prođu grupu.
Nakon toga je Roberto Martinez podneo ostavku, što je naravno bilo i očekivano, a na njegovo mesto je postavljen Domeniko Tedesko, što je možda predstavljalo i malo iznenađenje, ipak, radi se o jednom izuzetno dobrom stručnjaku, koji je pre ovog izazova sedeo na klupi Lajpciga.
Usledilo je očekivano podmlađenje tima, a od onih iskusnijih su u timu ostali naravno De Brujne, Lukaku i Vertongen.
Belgija je blistala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a na kraju je ova selekcija zauzela prvo mesto u grupi uz bod viška u odnosu na drugoplasirane Austrijance.
Na osam odigranih susreta popularni Đavolovi su ostvarili šest trijumfa, uz dva remija, što znači da je ova selekcija kvalifikacije završila bez poraza. Kada smo već kod toga, moramo napomenuti da su Belgijanci poslednji poraz doživeli još na Mundijalu u Kataru, i to od Maroka u grupnoj fazi kada je bilo 0:2.
Dakle, Domeniko Tedesko je položio ispit, a utisak je da očekivanja odavno nisu bila manja uoči ovog Evropskog prvenstva, iako Belgijanci ponovo mogu da se pohvale sa jednom sjajnom generacijom, ruku na srce, slabijom od one prethodne.
Veliko je iznenađenje što Tibo Kurtoa neće putovati u Nemačku, a najviše se sasvim sigurno očekuje od dua De Brujne – Lukaku.
Inače, poslednji zvanični meč je ova selekcija odigrala u martu protiv Engleske na Vembliju, kada je bilo 2:2, uz podatak da je Gordi Albion do izjednačenja stigao pogotkom Belingema u petom minutu sudijske nadoknade, ali i uz konstataciju da su Belgijanci ostavili veoma dobar utisak u meču protiv u ovom trenutku možda i najbolje reprezentacije na svetu, barem po imenima fudbalera.

Crna Gora: Prosinečki je preporodio Sokolove!

Crna Gora do sada nikada u svojoj veoma kratkoj istoriji nije izborila plasman na veliko takmičenje, a deluje da Sokolovi tome nikad nisu bili bliži nego u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će za nešto više od nedelju dana početi u Nemačkoj.
Naime, Crna Gora je u grupi bila sa Mađarskom, Srbijom, Bugarskom i Litvanijom, i na prvi pogled je bilo zaista teško očekivati da bi ova selekcija mogla da se uključi u borbu za jedno od prva dva mesta, pošto su Mađari, ali i Orlovi daleko kvalitetnije selekcije.
Na kraju su Sokolovi kvalifikacije završili na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Srbiju. Na osam odigranih mečeva Crna Gora je ostvarila tri trijumfa, doživela isto toliko poraza, i dva puta remizirala.
Posebno zanimljivo je bilo u poslednjem kolu, kada je ova selekcija u jednom trenutku vodila sa 0:1 na gostovanju kod Mađarske, a u isto vreme je i Srbija na svom stadionu gubila od Bugara, i to je bio rezultat koji je Sokolovima donosio plasman na EURO, međutim, prvo su Mađari uspeli da dođu do potpunog preokreta na svom stadionu, a onda su i Orlovi remizirali protiv Bugara, pa su kao što se i očekivalo Mađarska i Srbija na kraju stigle do plasmana na završni turnir.
Ako se podsetimo prethodnih kvalifikacija za Mundijal, Stevan Jovetić i drugari su na kraju zauzeli četvrto mesto na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Tursku.
U međuvremenu je novi selektor ove Crne Gore postao Robert Prosinečki koji je za relativno kratko vreme uspeo da probudi Sokolove.
Naime, po njegovom preuzimanju, ova reprezentacija je ostvarila dva trijumfa. Prvo je ova ekipa bila bolja od Belorusije kada je bilo 2:0, a nakon toga je Crna Gora slavila na meču prijateljskog karaktera i protiv selekcije Makedonije kada je bilo 1:0.
Inače, kada se radi o međusobnim susretima, do sada je Crna Gora samo jednom odmerila snage protiv Belgije, i to još 2012. godine, kada su Sokolovi zanimljivo uspeli da odole jednoj strašnoj generaciji Belgijanaca, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da su golove za ovu selekciju postigli legendarni Mirko Vučinić i Nikola Drinčić.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli Belgija zaista retko greši na svom stadionu, međutim, kako se radi o meču prijateljskog karaktera, smatramo da je bolje da se fokusirate na golove, kojih će po našem mišljenju biti baš dosta na ovom duelu, pa je naša primarna prognoza 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.42.

Nije isključeno ni da u prvom poluvremenu vidimo makar dva pogotka, pa savetujemo igru I2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.32.

Za kraj, najrealnije je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak na ovom duelu, pa vam preporučujemo da pokušate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.21.

Izvor: TIP DANA: Belgija – Crna Gora: Belgija retko greši na svom stadionu, Prosinečki probudio Sokolove!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*