TIP DANA: Holandija – Kanada: Lale deluju baš moćno!

U četvrtak je solidna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan meč prijateljskog karaktera, u okviru kog će snage odmeriti Holandija i Kanada.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Holandija: Koliko mogu Lale na Evropskom prvenstvu?

Holandija nikada do sada nije bila svetski šampion, iako je ova reprezentacija čak tri puta gubila u finalima Mundijala, i to dva puta zaredom (1974. i 1978. godine), ali i 2010. godine, kada je Španja bila bolja, pa je utisak da su Lale najveći gubitnici na Svetskim prevenstvima.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Holandija do sada jednom osvajala šampionat Evrope i to 1988. godine u Nemačkoj, kada je ova selekcija u velikom finalu bila bolja od Sovjetskog Saveza, a taj duel je završen rezultatom 2:0, uz napomenu da su golove za Lale postigli Gulit i Van Basten. Što se tiče poslednjeg učeća ove selekcije na prvenstvu Evrope, nakon sjajnih partija u grupnoj fazi, Lale su mimo svih očekivanja eliminisani odmah na prvoj prepreci i to od Češke.
Što se tiče Mundijala, moramo napomenuti da je ova reprezentacija imala dosta sreće pri žrebu pošto je za protivnike u grupi dobila selekcije Senegala, Katara i Ekvadora, pa je na kraju Holandija dosta lako došla do plasmana u nokaut fazu, što i jeste bio primarni cilj, a tamo su Virdžil Van Dajk i drugari naleteli na Sjedinjene Američke Države koje su savladane rezultatom 3:1, pa je usledio meč sa Argentinom.
Bio je to svakako jedan od najboljih susreta na prošlom Mundijalu, a regularni tok je završen rezultatom 2:2, ali su Gaučosi nakon boljeg izvođenja jedanasteraca prošli dalje a kasnije i osvojili “Boginju”.
Nakon toga su usledile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, gde je Holandija stigla do drugog mesta u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Francusku, a to je naravno bilo dovoljno za plasman na EURO, gde se Holandija za sada dosta dobro kotira, pošto Ronald Kuman raspolaže sa jednom zaista sjajnom generacijom koju predvodi Van Dajk, ali ne smemo zaboraviti ni na fudbalere poput Simonsa, Depaja, Kopmejnersa, uz konstataciju da Lale imaju nekoliko vrhunskih fudbalera u zadnjoj liniji tima.
Poslednji zvanični meč su puleni Ronalda Kumana odigrali u gostima kod Nemačke, kada je bilo 2:1, a bio je to duel prijateljskog karaktera, na kom je Nemačka do pobede stigla golom Fulkruga u finišu susreta.
Za kraj, u prethodnom izdanju Lige nacija Holandija je osvojila četvrto mesto, pošto je ova selekcija u borbi za treću poziciju poražena od Italije sa 3:2.

Kanada: Može li Kanada do iznenađenja?

Kanada je do sada samo dva puta učestvovala na Mundijalu, i to 1986. godine u Meksiku, kada je ova selekcija eliminisana još u grupnoj fazi, i to sa skorom od tri poraza i bez datog pogotka.
Na drugi plasman na najveću fudbalsku smotru svi navijači ove selekcije su čekali čak 36 godina, pošto je Kanada izborila učešće na poslednjem Mundijalu, koji je odigran u Kataru.
Na veoma ubedljiv način su Milan Borjan i drugari stigli do plasmana na Svetsko prvenstvo, međutim, tamo Kanada nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, a moramo napomenuti i da se ova selekcija nalazila u ubedljivo najjačoj grupi u kojoj su pored ovog tima tu još bili i Hrvati, Belgijanci, ali i Marokanci, koji su mimo svih očekivanja stigli do polufinala, a šire posmatrano, ta grupa nam je dala dve ekipe u polufinalu, a kada na sve to dodamo Belgiju, koja je na Mundijal otišla sa vrhunskim fudbalerima, više od poslednjeg mesta se za Kanadu nije ni moglo očekivati.
Što je Evropsko prvenstvo za Evropu, to je Gold Kup za Ameriku, a do sada je Kanada dva puta dolazila do naslova prvaka, a poslednji put je to bio slučaj 2000. godine.
Poslednje izdanje Gold Kupa je odigrano prošle godine, a Kanada je nažalost zaustavljena u četvrtfinalu od Sjedinjenih Američkih Država i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
U međuvremenu je četa Džesi Marša eliminisana u prošlom izdanju Lige nacija i to u četvrfinalu od Jamajke, a bio je to jedan sjajan duel na kom smo videli čak četiri pogodaka, pošto je na kraju bilo 2:3 za Jamajku koja je na kraju zauzela treće mesto nakon trijumfa nad Panamom.
Poslednji duel koji je Kanada odigrala desio se krajem marta ove godine, kada je savladan Trinidad i Tobago sa 2:0, a strelci na tom duelu bili su Larin i Šafelburg.
Prva zvezda tima je naravno Alfonso Dejvis iz Bajerna, a on će biti na raspolaganju selektoru Maršu i za ovo okupljanje, i pored toga što se sve ćešće pominje selidba u madridski Real, a pored njega treba dodati Larina, Dejvida, Eustahija kao glavnu pokretačku snagu ove reprezentacije.
U međuvremenu je Atiba Hačison okačio kopačke o klin, a za ovo reprezentativno okupljanje neće biti ni Milana Borjana, koji je kako sada stvari stoje završio sa igrama za ovu selekciju.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je zaista da je Kanada ogroman favorit na ovom duelu i sva je prilika da će ova selekcija od prvog minuta krenuti silovito ka golu Kanade, pa vam preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84.

I jedna i druga selekcija neguju ofanzivan stil fudbala, pa nas po svemu sudeći očekuje dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 4+, a sve to uz kvotu 2.47 u Meridianu.

Za kraj, sva je prilika da će i Holandija, ali i Kanada postići makar po jedan pogodak na ovom duelu zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Izvor: TIP DANA: Holandija – Kanada: Lale deluju baš moćno!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*